Hirmagazin.eu
Főoldal » 5 hamis sztereotípia a nőkről
Életmód hírek

5 hamis sztereotípia a nőkről

Az idők folyamán több sztereotípia alakult ki a nőkkel kapcsolatban, amelyek torzak és nem fedik a valóságot. A legtöbb ilyen sztereotípia, hogy a nők érzelmi függőségben szenvednek, támogatásra szorulnak, bátortalanok és még a libidószintjük is alacsony. Ez pedig nem más, mint hátrányos megkülönböztetés, bekategorizálás.

Napjainkban a társadalmak többsége még mindig férfiközpontú, és még mindig sok országban általánosnak nevezhető az a közvélekedés, hogy a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak, kevésbé intelligensek és a legfőbb dolguk az, hogy jó feleségek és anyák legyenek.

Most következzen 5 ilyen hamis sztereotípia a nőkről, amelyeket ideje lenne kitörölni mindenki fejéből!

1. A nők érzelgősebbek, érzékenyebbek, mint a férfiak

Egy nemrég végzett kutatás alapján kijelenthető, hogy a nők kevésbé érzelgősek, érzékenyebbek, mint a férfiak. A kutatók szerint egy érzelmeket kiváltó képre a férfiak intenzívebben reagáltak, mint a nők, annak ellenére, hogy az erősebb nem képviselői úgy nyilatkoztak, hogy nem hatotta meg különösebben a kép őket, a kutatók mégis más apró reakciókat figyelembe véve cáfolták az állítások többségét.

A kutatás végül kimutatta, hogy a vizsgált férfiak 67 százaléka érzékenyebbnek bizonyult a nőkhöz viszonyítva. A nők ezzel szemben sokkal könnyebben fejezik ki érzéseiket, mivel a társadalom velük kapcsolatban megengedőbb, ezért nem csoda, ha kialakult az a közvélekedés, hogy a nők érzékenyebbek, sírosabbak, mint a férfiak.

2. A nők nem tudnak stabil párkapcsolat nélkül élni, és hamar elkötelezik magukat

Ez is egy jókora tévhit. Szintén kutatások támasztják alá, hiszen a vizsgálatok alapján a szakértők arra jutottak, hogy a heteroszexuális férfiak sokkal hamarább képesek szerelembe esni és elköteleződni egy nő iránt, mint fordított esetben. A vizsgálatot egy 172, heteroszexuális férfiból és nőből álló csoporton végezték el.

Marissa Harrison, a tanulmány társszerzője szerint nem a nők mondják ki hamarább, hogy “szeretlek” és lobban lángra előbb a szívük, hanem a férfiak.

Neil Lamont pszichológus úgy vélekedik, hogy úgy a nők, mint a férfiak számára fontos a komoly kapcsolat kialakítása, és a ha a társadalom azt várja el a férfiaktól, hogy legyenek erősek, kemények, egy férfi számára mégis az a legjobb, ha boldog, romantikus érzelmeket tápláló kapcsolatban élhet a nővel akit szeret.

3. A nők kevésbé szeretik a szeretkezést, mint a férfiak

A nők évszázadokon keresztül úgy voltak bekategorizálva, mint akik félénkek, kiszolgáltatottak az ágyban, akiket a férfiak csak kihasználnak és becsapnak. Éppen ezért sok nőben rengeteg gátlás alakult ki, így kevésbé tudták megélni a szexuális vágyaikat, akik pedig kifejezték, azokat erkölcstelennek tartották és kitaszították a közösségből. Több kutatás viszont rácáfolt erre a buta felfogásra, hiszen az derült ki, hogy a nők 71 százaléka kreatívabb az ágyban, mint a férfiak és egy héten több alkalommal is ágyba bújna párjával.

4. A nők monogám típusok, a férfiak meg nem

Nem elég, hogy kevésbé kívánják a szexet, még monogám típusok is. Pedig ez sem igaz, hiszen egy brit felmérés rámutatott arra, hogy míg a férfiak 9 százaléka csalná meg párját, ha minden tekintetben egy jobb nővel találkozna, addig a hölgyek 25 százaléka lenne hajlandó ezt meglépni, ha egy vonzóbb férfi jönne velük szembe az utcán.

5. Minden nő álma, hogy anya legyen

Bármennyire is hihetetlen, de az Egyesült Államokban, 2013-ban végzett kutatás szerint több férfi (80 százalék) szeretne apává válni, mint amennyi nő (70 százalék).

filatropikum

Hasonló hírek

Te mit mosol meg először a zuhany alatt? Mindent elárul rólad!

Edit

Egy boldog ember nem érez késztetést, hogy bántsa, megalázza, megszégyenítse vagy bírálja a másikat…

Edit

Szerelmes vallomások, szívmelengető szavak Valentin napról – Valentin napra..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------