Image default
Külföld

5 év múlva is munkanélküli lesz a bevándorlók háromnegyede!

Csak a migráció elején jöttek orvosok és mérnökök. Az iskolázatlan tömegeket viszont továbbra is alig lehet németül megtanítani – mondta a kancellária miniszter.

Jelenleg körülbelül 2-2,5 millió bevándorló tartózkodik Németországban. Azért nehéz ennél pontosabbat mondani, mert – amint azt maguk a németek is bevallották – néhány százezren egyszerűen felszívódtak az országból. Feltehetően tovább utaztak, főként Franciaországba és Svédországba.

Ennek a tömegnek háromnegyede 5 év múlva is munkanélküli lesz – sokkolta a német közvéleményt Aydan Ozoguz, a migrációért felelős kancellária miniszter, a Financial Timesnak adott interjújában.

A bevándorlási hullám elején még sok orvos és mérnök érkezett, de azóta erősen megcsappant a számuk, és főként tanulatlan tömeg jöttek utánuk

– tette hozzá Ozoguz.

A korábbi, Törökországból érkezett és már letelepedett törökökre célozva azt mondta: “Annak idején olyan munkákat ajánlottunk fel nekik, amelyeknél nem volt szükség nyelvtudásra. Majd 40 év múlva megkérdeztük tőlük: hogy lehet, hogy ti még mindig nem tudtok németül? Ezt a hibát még egyszer nem követhetjük el” – nyilatkozta a politikus.

Forrás: Ripost/RT.com

Hasonló hírek

Fekete hó okozott világvége-hangulatot Szibériában

Géza

Egy millió ember kelhet útra Líbiából

info

Vonat ütközött kamionnal Csehországban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------