Image default

A szemünk testünk egyik legérzékenyebb területe, így nagyon könnyen irritálódik. A stressz, a fáradtság, a füst, a szemszárazság, a megerőltető munka mind okozhatják a szem fehér részének, az ínhártyának a vörösségét.

Bár léteznek különböző patikai készítmények, amelyek képesek enyhíteni a tüneteket, természetes módszerekkel is próbálkozhatunk, amelyek szintén hatékonyak lesznek.

1- Hideg vizes borogatás

A szem vörösségét a szemhéj gyulladása is okozhatja. Ez a gyulladás blokkolhatja a könnycsatornákat, amelyek a szem felületét nedvesen tartják. Márts bele 1-1 vattakorongot hideg vízbe, majd tedd fel pár percre a szemeidre.

2- Hideg teafilterek

A teafilterek vagy a gyógynövény forrázatok is ideálisak lehetnek a szem vörösségének csökkentésére. A kamilla, a zöld tea, a kakukkfű és az édeskömény a legjobb választás, mivel ezek nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és jót tesznek a szemnek. Ehhez 2 filtert kell áztatni pár percig hideg vízben, majd ezeket betenni a hűtőbe, hogy teljesen lehűljenek. Ezután mehetnek a szemre.

3- Burgonya

Vágj le 2 karika burgonyát és tedd be őket a hűtőbe, hogy lehűlhessenek. Ezután tedd rá a szemeidre őket. A gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén segít a szem irritációjának enyhítésében.

4- Uborka

Ugyanezt tedd meg két szelet uborkával is és hagyd őket a szemeiden 25 percre. Nyugtató és hidratáló tulajdonságai segítenek enyhíteni a szem fájdalmát és hidratálttá teszik azt.

5- Sárgarépa

Reszelj le egy sárgarépát és facsard ki a levét. A levével átitatott vattakorongokat helyezd rá a szemeidre és hagyd rajta legalább 10 percig. A sárgarépa leve nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, amely enyhíti az irritációt.

Tippek a vörösség elkerülésére

Ne tölts túl sok időt a számítógép vagy a televízió előtt.

Legalább 7 órát aludj naponta.

Ne dörzsöld a szemeidet.

Mindig moss kezet, mielőtt a szemedhez, szemedbe nyúlnál.

Kerüld a füstöt és a túlzsúfolt helyeket.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

A múlt és a jövő fúziója: pekingi divathét

info

Nippes – kéz- és lábápolás felsőfokon

Edit

5 milliós luxusesküvőt nyerhetnek az Őszi Esküvő Kiállítás látogatói

Edit