Image default
Gazdaság

43 millióért vette meg a képen látható asztalt a Magyar Nemzeti Bank!Szerinted megérte? Osztd meg, hogy megtudhassuk barátaid, ismerőseid véleményét is!

A 43 milliós asztal, ilyen csak az MNB-nek lehet!

43 milliós asztal

Breuer Marcell nemzetközi hírű magyar építész gránit tárgyalóasztalát, 43 millió forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank. Magyar építész gránit tárgyalóasztalát értékmentés céljából került megvásárlásra. Eddig ez rendben is van,de ennyiért?

A pécsi születésű Breuer Marcell Lajos (1902–1981) a 20. század egyik legnagyobb hatású modernista építésze és bútortervezője volt. A kiállítás célja, hogy a nagyközönség megismerhesse az alkotót, akit Európában kiváló formatervezőként tartanak számon, az Egyesült Államokban pedig építészként és tanárként, aki új szemléletmódjával az amerikai építészek egész generációjára volt hatással.

A Magyar Nemzeti Bank 2014 januárjában indította el műkincs-visszavásárlási Értéktár programját, amelynek célja az elmúlt történelmi periódusokban különböző okok miatt külföldre vagy külföldi tulajdonba került magyar vagy külföldi művészek által alkotott, jelentős művészeti értéket képviselő műkincsek minél nagyobb hányadának visszaszerzése Magyarország számára, valamint a hazai hagyatékokban fellelhető legfontosabb műkincsek megvásárlásával azok szétszóródásának megelőzése.

Forrás: hirzona24

Kiemelt kép: oregfabutor

Hasonló hírek

Győrbe hozza a Q3 gyártását az Audi

Edit

Januártól 3, illetve 3,8 százalékkal nőnek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások

Géza

Figyelmeztet az OTP: nem tud utalni, aki elfelejti a határidőt

Géza