Image default
Egészség - betegség

4 fejfájás típus és a betegségek, amik ezek hátterében húzódhatnak!

Fejfájás. Ha meghalljuk ezt a szót, rögtön egy negatív élményt, érzést kapcsolunk hozzá, mivel sokak életét képes megkeseríteni a probléma, hatással van a munkahelyi teljesítményre, párkapcsolatra, gyereknevelésre is.

Az Egyesült Államokban naponta 14 millió ember szenved migrénes fejfájástól. Az orvostudomány valamivel több, mint 200 különböző fejfájást különböztet meg. Ugyan a fejfájások többsége nem életveszélyes betegség, gyakori migrénes panaszok esetén mégis érdemes orvoshoz fordulni, és vizsgálatoknak alávetni magunkat.

Itt most 4 féle fejfájás típust ismertetünk, és a mögötte álló problémákat is leírjuk.

1. Nyilaló fejfájást

Ez a fejfájás rendszerint rövid ideig tart, olyan mint a derült égből villámcsapás, váratlanul tör az emberre. Ennek hátterében sokszor hirtelen jött stressz, idegesség állhat, aminek hatására a nyaki izmok begörcsölnek, így innen is származhatnak a nyilaló, pár percig tartó fájások. Érdemes lazítani, és a nyakat is bekenni izomlazító krémmel.

2. Fejsérülés okozta fájás

Itt nincs is amiről sokat beszélni, hiszen ha erősen beütöttük a fejünket, netán balesetet szenvedtünk, amelyben a fejünk is megsérült, és fájásokat tapasztalunk, azonnal menjünk el egy orvoshoz, mert komoly bajunk is lehet.

3. Ébredés utáni fejfájás

Ez viszonylag ritka, és valószínűleg a kevés alvás lehet az oka, de amennyiben jól aludtunk az éjszaka, és 7–9 órát alvással töltöttünk, és mégis fejfájással ébredtünk, mondjuk el a panaszainkat egy orvosnak.

4. Hirtelen fejfájás

Ez is hasonló a nyilaló fejfájáshoz, de ha azt érezzük, hogy kimegy az erő a lábainkból, a karunkból, kezünkből, ez a szívroham első jele lehet.

Forrás: filantropikum.com

Hasonló hírek

11 rákot okozó dolog a hálószobában! Azonnal szabaduljunk meg tőlük!

Edit

Végre egy jó hír: ezért egészséges, ha egy nőnek nagy a feneke

Mazsi

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

Mazsi