Főoldal » 3D-s Coca-Cola torta (+Videó)
Gasztronómia, vega

3D-s Coca-Cola torta (+Videó)

Ezzel a tortával bárki próbálkozzon, aki osztatlan sikert szeretne aratni cukrásztudományával.

3D-s Coca-Cola torta

Szembe jött velem a facebookon ez a torta. Igen! Torta. Persze tudom, látszik rajta, mégis mint a gomba kekszek esetében elsőre talán becsapják az embert. Közelebbről, vagy másodszorra megnézve persze mindenkinek nyilvánvalóvá válik, hogy csokoládés. Annyira megfogott. Az elkészítését tekintve olyan, mintha bonbonoznék, csak nagyobb formával.

Én ennél is fontosnak tartom a temperálást, mert ekkor gyönyörűen elválik a formától a csoki, ahogy hűl és zsugorodik. És roppanni fog.

3D-s Coca-Cola torta

Hozzávalók

1/2 vagy 1 literes Coca-Cola-flakon (kimosva, szárítva)
25 dkg jó minőségű étcsoki

Tiramisuhoz:

babapiskóta
kávé
mascarpone
porcukor
kevés tejszín

Elkészítés

Én először egyliteres flakonnal próbálkoztam, bevallom hősiesen, hogy kudarcot vallottam, mert törés nélkül nem tudtam kiszabadítani a palackból a kész tiramisut, mert azt készítettem benne, és baromi finom volt amúgy. Persze utána rájöttem, hogy a benti 24 fok nem igazán megfelelő a művelet elvégzéséhez, úgyhogy másodszorra már rutinosabb voltam, de biztos ami tuti, anyagszükséglet szempontjából kisebb palackkal kísérleteztem.

Kezdésnek levágjuk egy szikével a címkét. Lecsavarjuk a kupakot, és levesszük azt a kerek izét is a palack nyakáról. Visszacsavarjuk a kupakot, és az egyik felére egy téglalap alakú ablakot vágunk.

3D-s Coca-Cola torta
Egy ekkora palackhoz 25 dkg jó minőségű étcsokit olvasztottam. Vagyis, hogy pontos legyek, a 25 dkg-ból 18 dkg körüli mennyiséget olvasztottam, és mikor teljesen folyékony lett, elkevertem benne a maradék, apróra vágott csokit. Ez a beoltós módszerrel való temperálás.

Ezt a csokit belecsorgattam a flakonba, és addig döntögettem, míg mindenhol kiterítette, a felesleget pedig visszafolyattam a tálba. Hűtőbe tettem megdermedni. Amikor ez bekövetkezett, az újra folyósra melegített csokit ismét beleöntöttem, ismét döntögettem, hogy nagyjából mindenhol fedje egy újabb réteg, de gyorsan dolgozzunk, mert a hideg csokin gyorsan köt az új réteg. A felesleget ismét visszaöntjük a tálba, a palackot pedig a hűtőbe tesszük.

3D-s Coca-Cola torta

Most eldönthetjük, mivel szeretnénk tölteni. Mint említettem elsőre tiramisuval töltöttem. Nagyon fincsi volt. A kávéba mártott piskótával kirakjuk belülről a formát, mehet rá krém, piskóta. A lyuknál piskótával zárjuk, amit aztán le tudunk kenni csokival.

Most volt sütve friss kakaós piskótám, abból a leeső részeket használtam fel és kevertem hozzá egy pici mascarpone-s, pisztáciás krémet. Ahogy ráraktuk a fedő piskótát a maradék csokit megolvasztjuk és egy ecset segítségével bekenjük a lyukat.

Amint ez a csoki is megdermedt hideg helyen állunk neki kiapplikálni a finomságot a palackból. Egy szikével a kis ablakunk körül óvatosan körbevágjuk a felecsetelt csokit, hogy odaférhessünk a flakon széléhez.

3D-s Coca-Cola torta

Egy körömvágó ollóval szépen a címke helyének mentén körbe vágjuk a flakont és a két részét leemeljük a csokiról. Megküzdöttem vele, de lejött! A címke szépen el fogja takarni az olló okozta sérüléseket. Azért is jó, hogy vastagabb a csoki hüvely, mert az így okozott mélyedés miatt nem törik el a burok. Első alkalommal ez tett be a palackomnak.

Kis olvasztott csokival felragasztjuk a címkét, rárakjuk a nyakára azt a karikát és kis csokival ráragasztjuk a kupakot. Hűtőbe vele. Ezután tálalhatjuk. Állítva, fektetve, ahogy szeretnénk.

VIDEÓ: ha nem boldogulsz, nézd végig!

 

Forrás: szeretlekmagyarország

Hasonló hírek

Házi keksz az ünnepekre – Nálunk nagyobb sikere van, mint a mézeskalácsnak!

Mazsi

Nyári finomság – Meggyszósz a nagyitól

Géza

Baconbe tekert burgonya – remek étel gyorsan

Mazsi