Hirmagazin.eu
Főoldal » 37,6 millió dollár értékben kötöttek szerződést magyar cégek Indonéziában
Gazdaság

37,6 millió dollár értékben kötöttek szerződést magyar cégek Indonéziában

Forrás: hirado

Összesen 37,6 millió dollár (10,8 milliárd forint) értékben kötöttek szerződéseket magyar vállalatok hétfőn Indonéziában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jakartában a magyar közmédiának.

37,6 millió dollár értékben kötöttek szerződést magyar cégek Indonéziában
A tárcavezető – aki az Orbán Viktor kormányfő vezette delegáció tagjaként érkezett a délkelet-ázsiai országba – kifejtette: a szerződésekből kiemelkedik a Fővárosi Vízműveké, amely a 36 millió dolláros megállapodás értelmében 34 indonéz település víztisztító és vízgazdálkodási rendszerét építi ki, illetve újítja majd fel.

A Fővárosi Vízművek üzleti lehetősége még tovább bővülhet – folytatta -, mert a társaság arra is szerződött a jakartai vízművel, hogy közösen mérik fel az indonéz fővárosban a vízrendszer működtetésének modernizációját, és ha szükség lesz további lépésekre, akkor a Fővárosi Vízművek már egy előnyösebb pozícióból indulhat.

Jakarta, 2016. február 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Thomas Lembong indonéz kereskedelmi miniszter megbeszélést folytat Jakartában 2016. február 1-jén. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Szijjártó Péter azt is közölte, hogy magyar IT-vállalatok 1,6 millió dollár értékben végezhetnek fejlesztéseket nagy indonéz IT-cégeknek.

Örömteli hírnek nevezte, hogy az év közepétől a magyar Cellum vállalat mobilfizetési alkalmazásai futnak majd a legnagyobb indonéz mobiltelefon-gyártó cég készülékein.

Elmondta továbbá, hogy az Eximbanknál egy 200 millió eurós hitelkeretet nyitottak a magyar-indonéz vállalatközi együttműködés fejlesztése érdekében.

A külgazdasági és külügyminiszter jakartai kétoldalú tárgyalásairól is beszámolt. A magyar diplomácia vezetője megbeszélést folytatott Retno Marsudi külügyminiszterrel, továbbá a közmű- és lakásügyi, valamint a kereskedelmi miniszterrel.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Indonézia – a rendkívül komoly földrajzi távolság ellenére is – fontos partner Magyarországnak, hiszen a délkelet-ázsiai szigetországban pontosan és jól értik a nemzetközi békefenntartás, a terrorellenes küzdelem, valamint a bevándorlás kezelése érdekében tett lépések jelentőségét.

Magyarország és Indonézia között több együttműködés is létrejött – folytatta -, a két ország kölcsönösen támogatja például egymás tagságát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába. Megjegyezte, a 2017-2019 közötti időszakra Magyarország pályázik a testület tagságára.

A külügyi együttműködés kiterjesztéséről is szólt a miniszter, ennek részeként megállapodtak egyebek mellett a diplomaták kölcsönös képzéséről.

Szijjártó Péter azt is mondta, hogy Indonézia és Magyarország két fontos pillérét képezheti a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) és az Európai Unió közötti együttműködésnek. Ezzel kapcsolatban kiemelte: az EU-nak fontos kérdés, hogy a külső partnerekkel stratégiai jelentőségű kapcsolatot építsen fel a gazdasági megerősödés érdekében.

Hasonló hírek

Rajzanak a molyok, lombveszteséget okoznak a levélbarkók

Géza

Koronavírus: hamarosan indul a 25 milliárd forintos mezőgazdasági mentőcsomag

Géza

Hungaroring: 25 milliárdos felújítás

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------