Image default

Az ötmilliárdos beruházásban elkészülő 100 szobás hotelben az apátság gyógynövénykultúrájára alapozó wellnessközpontot alakítanak ki, melyet geotermikus energiával fűtenek majd.

A Pannonhalmi Főapátság mintegy 5 milliárd forintból alakítja át 350 éves majorsági épületegyüttesét négy csillag superior minősítésű, 100 szobás szállodává. Várszegi Asztrik, az egyházi szervezet vezetője szerdán írta alá a brandmegállapodást a Paul Rosenberggel, a Marriott szállodalán európai fejlesztési igazgatójával. Ezzel Magyarország első vidéki Marriott hotelje és a régió egyik legszínvonalasabb szállodája jön létre. A beruházás tervéről először tavasszal számoltuk be.

A múzeum épületéből alakítják ki a szállodát

Az apátság 2012 és 2015 között látogató- és kiállítóközponttá alakíttatta a város közben szintén megújuló főtere mellett található majorsági épületét, azonban a műemlék mellett még maradt kihasználatlan telekrész. Most ezt a központot, mely a a Pannonhalmi Apátsági Múzeumnak, egy cukrászdának és konferenciatermeknek is otthont ad áttervezik és kibővítik.

Az világörökségi területen álló épületegyüttes fejlesztésével a 99 szobát, az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellnessrészleget, konferenciatermet, éttermet és látványsörözőt alakítanak ki. A szálloda fűtését zöld, geotermikus rendszerrel oldják meg, az épületre napkollektorok is kerülnek.

Forrás: magyarepitok.hu

Kiemelt kép: KirándulásTippek

Hasonló hírek

… Ha egy közösség valóban el szeretne érni valamit, közös erővel, csodálatosat lehet alkotni! Hirmagazin.eu

Géza

Felértékelik hazánkat a sportturisztikai rendezvények

Edit

Tisztára, mint a homokos tengerpart: itt a titkos magyar beach!

Mazsi