Főoldal > Hírek > Turizmus > Itthon > Kirándulás, utazás itthon > 350 éves majorságból lesz zöld hotel Pannonhalmán

350 éves majorságból lesz zöld hotel Pannonhalmán

Hirdetés

Az ötmilliárdos beruházásban elkészülő 100 szobás hotelben az apátság gyógynövénykultúrájára alapozó wellnessközpontot alakítanak ki, melyet geotermikus energiával fűtenek majd.

A Pannonhalmi Főapátság mintegy 5 milliárd forintból alakítja át 350 éves majorsági épületegyüttesét négy csillag superior minősítésű, 100 szobás szállodává. Várszegi Asztrik, az egyházi szervezet vezetője szerdán írta alá a brandmegállapodást a Paul Rosenberggel, a Marriott szállodalán európai fejlesztési igazgatójával. Ezzel Magyarország első vidéki Marriott hotelje és a régió egyik legszínvonalasabb szállodája jön létre. A beruházás tervéről először tavasszal számoltuk be.

A múzeum épületéből alakítják ki a szállodát

Az apátság 2012 és 2015 között látogató- és kiállítóközponttá alakíttatta a város közben szintén megújuló főtere mellett található majorsági épületét, azonban a műemlék mellett még maradt kihasználatlan telekrész. Most ezt a központot, mely a a Pannonhalmi Apátsági Múzeumnak, egy cukrászdának és konferenciatermeknek is otthont ad áttervezik és kibővítik.

Az világörökségi területen álló épületegyüttes fejlesztésével a 99 szobát, az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellnessrészleget, konferenciatermet, éttermet és látványsörözőt alakítanak ki. A szálloda fűtését zöld, geotermikus rendszerrel oldják meg, az épületre napkollektorok is kerülnek.

Forrás: magyarepitok.hu

Kiemelt kép: KirándulásTippek

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: