Hirmagazin.eu
Főoldal » 3,5 millió éves baktériumot fecskendezett magába az orvos: állítja, meghosszabbítja az életet
Tudástár - minden érdekesség

3,5 millió éves baktériumot fecskendezett magába az orvos: állítja, meghosszabbítja az életet

Szinte el sem hiszi az ember, de ez az orvos volt olyan vakmerő, hogy beinjekciózza a baktériumot.

Ami az orosz laboratórium falai között történt, az olyasmi, amit fikciónak, egy izgalmas mozifilm cselekményének hinnénk, ám ez a puszta valóság: Dr. Anatoli Brouchkov fecskendőt ragadott, és magába injekciózott egy 3,5 millió éves baktériumot.

A szakember azért tett így, mert korábbi megfigyelésekre alapozva úgy hitte, a hosszú élet titkára lelt, és magán is ki akarta próbálni a baktérium hatását.

Az F bacillus

A baktérium neve F bacillus, és 2009-ben fedezték fel. A szibériai Yakutsk régió hegyekkel övezett területének permafroszt, azaz örökfagyos talajrétegéből származik – mélyebbről, mint a mamutcsontok. Dr. Brouckov 3,5 millió évesnek saccolta az F bacillust, ami egészen lenyűgözte őt, hiszen a baktérium még élt.

3,5 millió éves baktériumot fecskendezett magába az orvos állítja, meghosszabbítja az életet 1

A különleges baktérium nemcsak önmaga élt túl közel négymillió évet, de, mint kiderült, az azt magában hordozó élőlények élettartamát is megnöveli. Megfigyelések szerint ugyanis azoknak az egereknek és muslicáknak, melyek a baktériummal voltak kezelve, az élettartama megnőtt. Nemcsak az életük lett hosszabb, hanem a termékenységük is kitolódott – az egerek öregkorukban is képesek maradtak szaporodni. Érdekes módon azok az emberek is, akik a baktérium lelőhelyének területén élnek, átlagosan tovább élnek, mint a másutt élők, ami annak is betudható lehet, hogy az ivóvizük a baktériummal “fertőzött”.

Ugyan a baktérium működését még nem sikerült feltérképezni és megérteni, a kísérleti élőlények reakciója igen érdekes. Az orvos immáron három éve fecskendezte magába a baktériumot, és azóta még csak meg sem fázott – talán az F bacillus védi meg? Ha igen, az sem kizárt, hogy valóban a hosszú élet titkára bukkantak. Kiderül, ha az orvos már a százon is túl lesz.

Forrás: femina.hu

Hasonló hírek

A számítógépeden egy helyen láthatod majd a hiányzásokat, a jegyeidet, az órarendedet!

info

A televíziózás világnapja

info

Újabb riasztó vízió: Ezt okozná a Földön egy újabb napkitörés!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------