7.2 C
Budapest
2024. április. 26. péntek
HomeFőhírekBelföldi hírekVélhetően csőtörés történt

Vélhetően csőtörés történt

hirmagazin_2015-07-26_070740
Vélhetően csőtörés történt az Ostorosi út és a Maklári út kerteszteződésében Egerben, szombaton este 7 óra előtt.

Bárdos Zsolt, a Heves Megyei Vízmű Zrt. Egri Üzemegységének vezetője a Heol kérdésre elmondta: 10 perce kapták a hibajelzést, a készenlét kivonult a helyszínre és megkezdték a munkát. Ennek során megtörténik az úgynevezett kizárás, a hibafeltárás. Az, hogy mekkora területet érint a csőtörés a feltárás után válik ismertté. Erról az üzemegységvezető későbbi tájékoztatást ígért.

Frissítés, 20.11:
Az este 8 óráig elvégzett feltárás alapján még nem lehetett megállapítani a hiba forrását – jelezte Bárdos Zsolt. Az ott lévő 400-as csövet is le kellett zárni, így néhány lakásban vízhiánnyal számolhatnak az ott élők. Hamarosan lajtos kocsival biztosítják az átmeneti ivóvízellátást.

20.30:

Este fél kilencre sikerült a Vízmű szakembereinek tovább szűkíteni a hibaforrás lehetséges területét, így mindössze három családi házban van jelenleg vízhiány. A lajtos kocsit ettől függetlenül a helyszínre vitték.

21.00:
Az üzemegység vezető 21 órakor adott tájékoztatása szerint munkatársai behatárolták a hibát. E szerint a 400 milliméteres cső hibásodott meg, ami szerencsére aknában van, nem lesz szükség az útburkolat megbintására. A munkálatokat reményeik szerint bőven éjfél előtt befejezhetik. A három házban élők továbbra is lajtoskocsiból juthatnak vízhez.

Forrás: heol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work