Hirmagazin.eu
Főoldal » 30 percen belül virágos jókedved lesz, mutatjuk, hogyan!
Életmód hírek

30 percen belül virágos jókedved lesz, mutatjuk, hogyan!

Veled is elő szo­kott for­dulni, hogy na­po­kon ke­resz­tül ked­vet­len vagy és ke­rü­löd az em­be­re­ket? Ne hagyd, hogy le­gyűr­jön a rossz­kedv! Mu­tat­juk a leg­jobb gya­kor­la­to­kat de­presszió ellen!

Fáradtnak, fáradékonynak érzed magad? Állandóan levert vagy, rossz a hangulatod? Aludni sem tudsz normálisan, és szinte semmihez sincs kedved? Ezek bizony a depresszió tünetei is lehetnek. Fontos tudnod, hogy ebben az esetben elsősorban nem a gyógyszerek és a terápiák szüntetik meg a bajt.

A sport viszont szinte minden esetben fantasztikus segítség ahhoz, hogy túllépj a depresszión. 

Futás

30 percen belül virágos jókedved lesz, mutatjuk, hogyan!
(Fotó: 123RF)

Bármennyire nehéz is, de érdemes rávenni magad, hogy felvedd az edzőcipőt és elindulj futni, hiszen ez az egyik legjobb ellenszer. Kezdetben csak gyalogolj, kocogj, fokozatosan szoktasd magad a futáshoz.A pozitív hatást hamar érezni fogod. Minél többször sportolsz, annál jobb kedved lesz és az erőnléted is javulni fog. Érezni fogod, hogy tettél valamit önmagadért és ez elégedettséggel tölt majd el. A friss levegő pedig teljesen feltölt energiával. A futás minden évszakban űzhető, ha megfelelően öltözködsz és biztos lehetsz benne, hogy felfrissít, jobb kedvre derít.

Túrázás

30 percen belül virágos jókedved lesz, mutatjuk, hogyan! 1
(Fotó: 123RF)

Egy kutatás szerint a rendszeres túrázás csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét is. A természet közelsége, a csodálatos kilátás, a fák illata stb. mind-mind nyugtatólag hat a közérzetedre, szemléletmódodra is. Csakúgy mint a futás, a túrázás is erősíti a szívet, az érrendszert, a vérnyomásra is pozitív hatással van. Az sem utolsó szempont, hogy jó olykor kiszakadni a rohanó, stresszes hétköznapokból. Tehát a túrázás nemcsak a testnek, de a léleknek is rendkívül jót tesz. Nem muszáj erdőknek, vagy hegyeknek nekivágni, elég egy parkba kimenni, már az is sokat javíthat a depresszív állapoton.

Jóga

30 percen belül virágos jókedved lesz, mutatjuk, hogyan! 2
(Fotó: Profimedia)

A jóga az egyik leghatékonyabb mozgásforma a depresszió leküzdésében, még az alvászavarral küzdőknél is hatásos lehet. Nagyon komplexen hat a testre és a mentális állapotra is. Léteznek kifejezetten depresszió elleni gyakorlatsorok, pózok, melyek az idegrendszert stimulálják, és feszültséglevezető hatásuk van.

A mozgás segít normalizálni az inzulinszintet és növeli a jó hangulatért felelős hormonok mennyiségét az agyban, ezért ilyen hatékony. Már 30-40 perc sportolás felér egy antidepresszánssal.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Hiszti, amitől kiábrándulnak a férfiak

Edit

Külföldre mész dolgozni? Erre mindenképp figyelj az adózásban

Mazsi

Karácsony Gergely főpolgármester szerint nincs elég hóeltakarító munkás

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!