Hirmagazin.eu
Főoldal » 260 Milliós sikkasztás és hűtlen kezelés (A cikk videót tartalmaz)
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

260 Milliós sikkasztás és hűtlen kezelés (A cikk videót tartalmaz)

A spanyol hatóság átadta a budapesti nyomozóknak azt a holland férfit, aki egy végelszámolás alatt álló cég videó- és stúdiótechnikai eszközeit külföldre szállíttatta és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával. (2018. 07. 27., p – 08:07, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A megalapozott gyanú szerint a 49 éves holland férfi ügyvezetőként dolgozott egy filmgyártással foglalkozó cégnél, majd 2012. június 1-jén a társaság autóját taggyűlési hozzájárulás nélkül felesége nevére íratta.

Miután 2012. július 1-jén elrendelték a társaság végelszámolását, a férfi többszöri felszólítás ellenére sem adta át a végelszámolónak a cég tulajdonában lévő videó- és stúdiótechnikai eszközöket, hanem azokkal sajátjaként rendelkezett és Hollandiába szállíttatta.

Az ügyvezető további károkat okozott a cégnek azzal, hogy a társaság számlájáról felvett pénzt nem fizette be a pénztárba, jogalap nélkül engedélyezett kifizetéseket egy másik ügyvezetése alatt álló cégnek, és nem a társaság érdekeinek megfelelően gazdálkodott annak vagyonával. A férfi a társaságnak több mint 260 millió forint kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a holland állampolgár ellen 2018 májusában belföldi elfogatóparancsot, majd 2018 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a külföldi kollégák Spanyolországban elfogták.

A spanyol hatóság munkatársai a férfit 2018. július 26-án délután a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, akik üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hűtlen kezelés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Baleset miatt lezárták a 11-es főutat Leányfalunál

info

Érdekes fordulat történt a Teréz körúti robbantás hétfői tárgyalásán (Osztd meg!)

Géza

Borzasztó brutalitás! Nyolcan erőszakoltak meg egy lányt Borsodban! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------