Hirmagazin.eu
Főoldal » 26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikerlányokat, így néznek ki most
Tudástár - minden érdekesség

26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikerlányokat, így néznek ki most

Hatalmas port kavart a két kislány esete a sajtóban, a fél világ várta lélegzet-visszafojtva az életveszélyes operációt. De a java csak a beavatkozás után következett…

Rengetegen követték a két kislány sorsát, amikor sor került a szétválasztó műtétre: a kockázatos beavatozásnak ugyanis könnyen tragikus vége is lehetett volna. Kendra és Maliyah közös májjal és egyetlen vesével születtek, és az orvosok nem sok időt jósoltak a babáknak. A Utah-ban született kislányok szétválasztása hatalmas kockázatot jelentett, és a műtét 26 órán keresztül tartott. Azóta eltelt 13 év, és a két kislány 17 éves lett. A BBC pedig dokumentumfilmet készít arról, hogyan élik tinédzserként a mindennapjaikat.

26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikerlányokat, így néznek ki most

Bár az emberek tucatnyi kérdést tesznek fel nekik, amint meghallják a történetüket, a két kislány azonban nem érzi különlegesnek magát, sőt: azt nyilatkozták, hogy ugyanolyanok, mint bárki más. Mivel csak egy veséjük volt, Maliyah számára szervátültetésre is szükség volt a műtét után, és önálló életüket mindketten fél lábbal kezdték meg. Most azonban, 17 évesen egészen úgy élik az életüket, mint bármelyik tinédzser.

26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikerlányokat, így néznek ki most 1

Az iskolai feladatok mellett szeretik kezelni a közösségi oldalukat, ahol megosztják a történetüket a világgal. Hatalmas sikerük van, több ezren követik őket. Hosszú évekig otthon tanultak, ami főleg Maliyah miatt volt fontos: hiszen veseátültetettként ez volt a legbiztonságosabb. Ugyanis a legelső veséjét az anyukájától kapta; csakhogy 15 éves korában a teste kilökte a szervezete, és újabb átültetésre volt szükség.

26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikerlányokat, így néznek ki most 2
Fotó: www.profimedia.hu

Most már mindkét lány egészséges. A szüleikkel, nővérükkel és az öccseikkel élnek együtt. Sokak számára adnak erőt, és még többen tisztelik őket a kitartásukért, életszeretetükért és bátorságukért.

Forrás, fotó: Ripost

 

Hasonló hírek

Hátborzongatóan világító valami jelent meg az égen! + VIDEÓ!

Mazsi

A pápa fejen csókolt egy kisbabát – 2 hónap múlva a szülők mennyei felfedezést tettek

Mazsi

Hangra reagáló hűtőt és egyéb érdekességeket is bemutatott a Panasonic (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------