6.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekBelföldi hírek2500 embert vesznek fel a büntetés-végrehajtáshoz

2500 embert vesznek fel a büntetés-végrehajtáshoz

forrás: MTI

A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig – közölte az MTI-vel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), annak kapcsán, hogy a csütörtökön huszonegyedik alkalommal ünnepli a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, Szent Adorján napot.

A tájékoztatás szerint már mintegy kétezer önéletrajz érkezett a szervezethez azóta, hogy jelezték: 9 új börtön épül 2018-ig.

2500 embert vesznek fel a büntetés-végrehajtáshoz
MTI Fotó: E. Várkonyi Péter

A BVOP közlése szerint jelenleg mintegy kilencezer ember dolgozik a büntetés-végrehajtási szervezetnél, akik a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek.

Munkatársaik 29 börtönben, mintegy 18 ezer embert tartanak fogva. Tizenkét 100 százalékban állami tulajdonú gazdasági társaság gondoskodik az elítéltek munkáltatásáról.

A kormány által meghirdetett férőhelybővítési programban 2018-ig 9 új börtön épül, ezzel és a saját beruházásokkal összesen 6000 férőhellyel bővül a börtönök kapacitása, várhatóan 100 százalék alá csökkentve az átlagtelítettséget.

A kormány kiemelt beruházássá minősítette a börtönök építését, így a közeljövőben kiírják a tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárást.

 

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem