Image default
Életmód hírek Kultúra Művészet

25 éve elszigetelte magát a sivatagba. Eláll a lélegzeted, ha meglátod mit rejt magában ez a barlang! – VIDEÓ

A világon egyedülálló hobbija van Ra Paulette-nek, mégpedig az, hogy egy Észak-Új-Mexikói homokkő barlang belsejét faragja. Egy talicska, egy csákány, és néhány kézi szerszám segítségével különleges alkotásokat hoz létre a barlang szobáiban. Ilyet eddig még nem láttunk!

25 éve elszigetelte magát a sivatagba. Eláll a lélegzeted, ha meglátod mit rejt magában ez a barlang!

A jelenleg 68 éves férfi, saját bevallása szerint, kissé későn érő típus, vagyis nehezen kapta a helyét a világban, majd egyszer csak elkezdett barlangszobrászattal foglalkozni. Paulette 1985-ben éppen kotrómunkásként dolgozott, ekkora találkozott szembe az új kihívással.

Rájött, hogy a barlangszobrászat az, amivel igazán szeretne foglalkozni a továbbiakban. Első alkotását 1987-ben készítette el, mely mára már igazi turistalátványosság lett. A művész a természetből ihletődött, onnan kölcsönözte a forma és díszítőelemek sokaságát.

A remekmű bár már most is csodálatos, az alkotó szerint, közel sincs kész. A célja, hogy egy olyan maradandó teret hozzon létre, mely inspirálni tudja spirituális megújulást.

A férfi alkotásait “Ra Barlangoknak” nevezik, és 14 látványosságból állnak. A különleges szobrászról Jeff Karoff tíz évnyi megfigyelés után egy filmet is készített.

Forrás: netbulvár.com

 

Hasonló hírek

EGY APA RÁJÖN ARRA, HOGY 18 ÉVES LÁNYA TEHERBE ESETT! MEGLEPŐ LÉPÉSRE SZÁNTA EL MAGÁT!

Mazsi

Az év legdrágábban eladott magyar festménye

info

Névnapok március 25-én

info