Hirmagazin.eu
Külföld

24 éves magyar lányt késeltek halálra Angliában: kiderült, mitől kattant be Bori gyilkosa

Élete egyik legfontosabb pillanatára, a konfirmációra (keresztségi szövetség fiatalkori megerősítése) készült az Anglia északi részén található Bradford városában élő B. Borbála, aki a helyi egyházi élet egyik kiemelkedő alakja volt. A templomi ünnepi eseményre azonban már nem kerülhetett sor: a 24 éves lányt vasárnap hajnalban holtan találták a lakásában.

A gyilkossággal egy 23 éves, lengyel származású fiatalembert gyanúsítanak. A Paul becenevű férfi késelte halálra Borit, de egy másik, 21 esztendős lányt is súlyosan megsebesített.

A tragikus sorsú magyar lány több mint három éve volt a Bradfordi Székesegyház közösségének létfontosságú tagja, előtte diákmunkásként tevékenykedett a plébánián. Jelenleg pedig az egyik általános iskolában dolgozott pedagógusként.

„Bori mélyen elkötelezett keresztény volt, és a templomban kereste a felszentelés lehetőségét. Most vasárnap, november 28-án lett volna a konfirmációja” – tudatta az egyházi közösség. Arra kérnek mindenkit, imádkozzanak és gyújtsanak gyertyát a lányért és a tragédia másik érintettjéért.

– Bori az egyik legönzetlenebb és legnagylelkűbb ember volt, akivel valaha találkoztam. A vallási élet minden részében részt vett, különösen támogatta és kedves volt a kóristáinkkal. Örömet hozott az emberek szívébe a keresztény hitével, borzasztóan tragikus, hogy elvették tőle a most vasárnap esedékes konfirmációját – tette hozzá az áldozat egyik barátja, Alex.

– Bori egy vibráló fény volt, aki megvilágította mindenki életét. Áldott, aki ismerhette őt. A halálával az életünk sötétebb lett – ezekkel a szavakkal búcsúzott Boritól egy angol barátnője, Jenni.

A 23 éves gyilkos, S. Zbigniew is megbecsült tagja lehetett a városnak: korábban teológiát és filozófiát tanult Ausztráliában, augusztus végén pedig egy mosolygós képpel tudatta: sikerült diplomát szereznie a bradfordi egyetem politika szakán. Pszichésen mégsem lehetett túl stabil: februárban azzal került be az angol híradásokba, hogy 100 kilométert sétál le azért, hogy felhívja a figyelmet az elviselhetetlen fülzúgására, ami rengeteg embert gyötör az országban. A betegsége alig több mint egy éve kezdődött, amikor megmagyarázhatatlan magas hangokat kezdett hallani a bal fülében, a zajok pedig később átterjedtek a másik hallószervére is.

„Nagyon megterhelő időszak volt számomra. A fülzúgásom olyan hangos lett, hogy nem tudtam másra koncentrálni. Annyira elviselhetetlen volt, hogy az egész életemre hatással lett” – nyilatkozta a férfi.

Számos technikával, masszázzsal és viselkedésterápiával is próbálkozott, amelyek részben segítettek a baján. Ugyanakkor nehezen élte meg, hogy a családja, barátai és az orvosai nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Többnyire csak azt tanácsolták, tanuljon meg együtt élni vele.

Sikerült elérnünk Borbála családját, de a történtekről nem akartak beszélni.

Forrás, fotó: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Külföld: 3 rejtélyes gyilkosság, amit a mai napig nem sikerült megoldani.., pedig még a CIA is besegített a nyomozásba.. – képek, videók

Géza

Több száz titkos üzenet jutott az al-Dzsazíra birtokába

info

Újabb csalás, Ronaldóra is börtönbüntetés vár

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------