Image default
Belföldi hírek

2/3 elutasítja a fütyülést

forrás: MTI

A magyarok kétharmada (67 százalék) szerint elfogadhatatlan, hogy október 23-án ellenzéki pártok szimpatizánsai füttyel zavarták meg a miniszterelnök beszédét – írja a szombati Magyar Idők. Ez derül ki ugyanis a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült legfrissebb közvélemény-kutatásából.

 2/3 elutasítja a fütyülést

A napilap felidézi: emlékezetes, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Juhász Péter és az Együtt felhívására sípokkal érkező ellenzéki tüntetők szinte folyamatosan fütyültek a megemlékezésen. Az ünnepi műsor és a Himnusz egy része alatt is sípoltak, kiabáltak, és Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel államfő beszédét is kifütyülték.

A felmérés szerint a kifütyülést mindössze a megkérdezettek 22 százaléka véli elfogadhatónak, míg 11 százalék nem adott választ a kérdésre. Érdekesség, hogy e téren a baloldali szimpatizánsok megosztottak: míg az MSZP-támogatók közel fele (52 százalék) nem tartja elfogadhatónak a kormányfő kifütyülését, addig más baloldali pártok (DK, Együtt, Párbeszéd) szimpatizánsainak túlnyomó többsége (legalább 83 százalékuk) ugyanezt elfogadhatónak véli.

A kvótanépszavazás kampányhatása után a Fidesz-KDNP tábora továbbra is rendkívül magas, a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 34 százaléka támogatja. Azonos bázison a Jobbik a szeptemberi 11 százalék után ezúttal 12, az MSZP két százalékpontos csökkenés után 8, a DK változatlanul 5 százalékon áll. Az Együttel továbbra is 2, a Fodor Gábor által vezetett Liberálisokkal 1, míg az LMP-vel a teljes felnőtt népesség 3 százaléka szimpatizál.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 45 százalékon állnak, míg a Jobbik 23, az MSZP 9, a DK 7, az Együtt 3, a Párbeszéd és a Liberálisok 1-1, az LMP ezúttal mindössze 3, a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékot érne el – áll a szombati Magyar Időkben.

 

Hasonló hírek

Kultúrharc nem Magyarországon, hanem Európában van

Géza

Soros György találkozói egyértelműen politikai célt szolgálnak

Géza

Biztonságpolitikai kockázatot jelentenek a migránsok között található dzsihadisták

Edit