6.9 C
Budapest
2024. április. 26. péntek
HomeTudástárCsillagászat, űrkutatás2022-ben nyitna az első űrhotel? A hotel Aurora nem kerülne az olcsó...

2022-ben nyitna az első űrhotel? A hotel Aurora nem kerülne az olcsó szállások listájára

Űrkutatók korábban a jövő zenéjeként emlegették az űrhotel ötletét, de az időpont immáron a sarkunkban van.

2022 lehet az időpont, amikor az első vendég becsekkolhat az Orion Span űrhotelbe.

A hírről elsőként az IFLScience tudósított, a szerzők szerint pedig az Aurora Stationt, vagyis a világ első luxus űrállomását már 2021-ben útjára bocsátják.

Mondanunk sem kell, mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki befizetne egy űrlátogatásra, egy 12 napos tartózkodás ugyanis több mint 2 és fél milliárd forintba kerül.

A cégnél úgy tervezik, hogy az első vendégek 2022-ben foglalhatják el az űrrakétát, amit egyébként űrügynökségeknek is kiadnak. Nemhiába a borsos ár, elvégre az Orion Spanon valóban életre szóló élmények várják a turistákat.

Az állomás, mely az északi fényről – aurora borealis – kapta nevét, alacsony pályán kering majd, mintegy 320 kilométerrel a felszín felett.

Forrás: femina.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work