13 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeFőhírekBelföldi hírek2018. sorsdöntő év lesz (Olvasd el és nézd meg!)

2018. sorsdöntő év lesz (Olvasd el és nézd meg!)

2018 sorsdöntő év lesz Európa, Magyarország és a magyar települések szempontjából, mert Brüsszel még a nyárig el akarja fogadni a kötelező betelepítési kvótákat, és fel akarja gyorsítani a családegyesítéseket – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke a szervezet Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben című pénteki budapesti konferenciáján.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere már nyitóbeszédében előrevetítette: a tanácskozás végén felhívást akarnak elfogadni, amelyben felkérik a kormányt: ha kell, törvényekkel és jogszabályokkal „lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen”, mert a migránsok betelepítése komoly fenyegetést jelent a magyar településekre. Hangsúlyozta: az önkormányzatoktól azt kérik, hogy a helyi képviselő-testületek határozatban álljanak ki a Soros-terv és az illegális bevándorlók betelepítése ellen, valamint utasítsák el a migrációt szervező irodák nyitását.

Az esemény végén kézfeltartással el is fogadták a felhívást, amelyben közös fellépést sürgetnek, hogy megőrizzék a magyar települések és a magyar emberek biztonságát és jövőjét. Úgy fogalmaztak, a magyarok többsége teljesen világossá tette: nem akarja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.

Szita Károly beszédében azt mondta, továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy nagy számban érkeznek migránsok. A bevándorláspárti javaslatok mellett már az Európai Bizottság és az Európai Parlament (EP) is kiállt – jegyezte meg.

Fotó: fidesz.hu

Felidézte, hogy Soros György üzletember bejelentette: több százezer dollárt oszt szét, hogy megerősítse a vidéki hálózatát Magyarországon, népszerűsítse a saját politikáját. „Terve” veszélyes, mert beteljesülésével megszűnne a mindennapok biztonsága – jelentette ki. Leszögezte, hogy ebben a szituációban nagyon őszintén kell beszélni, nincs helye „maszatolásnak”.  Ellenzik a kötelező betelepítést, a párhuzamos társadalmak kiépülését – nyomatékosította. Nem akarnak migránsokkal teli falvakat, helyette a megfelelő családpolitikát látják a megoldásnak. Magyarország ma békés állam, és szeretnék, hogy az is maradjon.

Szita Károly idézte Tarlós István főpolgármestert (Fidesz-KDNP), aki levélben fejezte ki egyetértését a konferencia célkitűzésével. Zárszavában a kaposvári városvezető kiemelte: üzenetértékű, hogy ilyen sokan összegyűltek.

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere, az MJVSZ társelnöke hangsúlyozta, hogy a fejlődés egyik legfontosabb alapfeltétele a nyugalom, a biztonság. Egy olyan fontos kérdésben, mint a migráció, kulturált párbeszédre lenne szükség, Brüsszel azonban az emberek feje felett dönt – vélekedett.

Az EP automatikusan, felső korlát nélkül osztaná szét a migránsokat, és pénzügyileg megbüntetné az elképzelés ellenzőit. Soros György helyi irodákat akar nyitni először Pécsett és Debrecenben, később már más városokban is – hangoztatta. Cser-Palkovics András szerint csak a jelenlegi kormány képes megőrizni az ország biztonságát.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere azt mondta, Budapest ma Európa egyik legbiztonságosabb városa, ami Orbán Viktor miniszterelnök határozott fellépésének, jó politikai felismerésének köszönhető. A budapestiek a jövőben sem akarnak terrorfenyegetettségben élni – fűzte hozzá.

A polgármester felmutatott egy kétoldalas írást, amely szavai szerint maga a Soros-terv. Közölte, hogy a dokumentum az üzletember személyes honlapjáról származik. Európai jelenségnek nevezte, hogy elsőként a nagyvárosokban jelennek meg liberális, „álcivil” szervezetek. Kocsis Máté a szülői felelősségről is beszélt. Azt mondta, nem adhatnak át egy veszélyesebb világot.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere nyomatékosította, hogy a migrációról kialakított álláspontja miatt Magyarországot folyamatos támadások érik Brüsszel és Soros György „zsoldosai” részéről.
Utóbbiak destabilizálják Európát – jelentette ki.

Farkas Éva (Fidesz-KDNP), Makó polgármestere azt mondta, az illegális bevándorlás a nők biztonságát is fenyegeti.

Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP), Szerencs polgármestere úgy fogalmazott, nem lehetnek másodrendű állampolgárok a nők és a nem muzulmánok.

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP), Mórahalom polgármestere felidézte, milyen nehézségeket okozott a migráció a magyar-szerb határnál fekvő település életében, és milyen nagy segítséget jelentett a kerítés megépülése.

Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója kijelentette, hogy bár a bevándorlási helyzet konszolidálódni látszik, ez csupán átmenetinek tekinthető. A migrációs válság nem ért véget, a következő időszakban a szubszaharai térségben várható a legnagyobb népességrobbanás – jelezte.

Szavai szerint a jelenlegi bevándorlók több szempontból is eltérnek a korábbiaktól: alacsonyabb az iskolázottságuk és nem próbálnak asszimilálódni.

Forrás: fidesz.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work