10.9 C
Budapest
2024. március. 28. csütörtök
HomeSzabadidőKultúra2017 legjobban várt sorozatai

2017 legjobban várt sorozatai

Idén elmerülhetünk Óz varázslatos világában, képernyőn láthatjuk az Amerikai Isteneket is, és megtudhatjuk mi lett a Scofield fivérekkel, illetve Twin Peaks lakóival.

2017 legjobban várt sorozatai

A 2017 is remek évnek ígérkezik új sorozatok szempontjából. Hiszen az eredeti ötletek mellett két olyan régi sorozatot is folytatnak amelyekre évek, illetve évtizedek óta várunk. Ráadásul több olyan új sorozat is van a listán, ami híres könyv, illetve film várva várt újragondolása. A Szeretlek Magyarország összeállítása.

Smaragdváros – 2017. január 6

Az NBC gondozásában készülő Emerald City (Smaragdváros) című új fantasysorozatra évek óta vártunk. A sorozat tulajdonképpen, a nagy klasszikust, az Óz, a csodák csodáját dolgozza fel dárkosabb verzióban, a mában újragondolva. (Dorothy egy rendőrautóval üti el a gonosz keleti boszorkányt.) A sorozat húzóneve – Óz szerepében – Vincent D’Onofrio, akit nemrég a Hét mesterlövészben és a Jurassic Wordben is láthattunk.

A sorozat már elstartolt január 6-án, a pilotban pedig volt minden, ami egy sikersorozathoz kell: szex, vér (a madárijesztő egy amnéziás gyilkológépként viselkedik), mindez ráadásul pazar fanasy világba csomagolva. Nem csoda, hogy a Smaragdvárost már most a Trónok harca riválisaként emlegetik.

A balszerencse áradása – 2017. január 13.

A Netflix-re érkezik A Series Of Unfortunate Events (via Lemony Snicket), vagyis a Balszerencse áradásából készült sorozat is. Ez az a könyvsorozat, ami alapján A balszerencse áradása című Jim Carrey-film is készült. A készítési költség és a bevétel aránya miatt nem érte meg második részt készíteni a filmhez, de reméljük a sorozat hozni fogja a moziban látott minőséget és látványvilágot.

Ha ez nem győzött volna meg, akkor érdemes egy pillantást vetni a szereposztásra. A szériával kapcsolatban ugyanis az egyik legjobb dolog, hogy az Így jártam anyátokkal sorozatból ismert Neil Patrick Harris fogja alakítani a gonosz Olaf grófot.

A szökés: folytatás – 2017. március?

A Prison Break: Sequel (A szökés: folytatás) minisorozatot sem mondanám kifejezetten új sorozatnak, hiszen tulajdonképpen az öt évadot megélt, 2009-ben abbamaradt sorozat folytatásáról van szó. Reméljük az új évad jobb lesz, mint a sorozat utolsó évei, amelyek anno elég vérszegényre sikerültek az első évadokhoz képest.

A folytatás trailerből kiderül, hogy, Sara Tancredi (Sarah Wayne Callies) egyedül neveli a Michael Scofieldtől (Wentworth Miller) született kisfiát, egy nap azonban felbukkan a Zsebes (Robert Knepper), és arról informálja Lincoln Burrowst (Dominic Purcell), hogy öccse életben van, méghozzá egy Isten háta mögötti börtönben… ahonnét természetesen ki kellene őt hozni.

Twin Peaks – 2017. április 30.

A Twin Peaks is bizonyos értelemben kivétel, hiszen valójában nem egy új sorozat, hanem David Lynch epikus 90-es évekbeli klasszikusának folytatása, csaknem 25 év kihagyás után.

Érdekesség, hogy nemrég jelent meg a Twin Peaks titkos története című könyv, amely mintegy előkészíti a 2017-es évadot. Mark Frost könyve jó pár Twin Peaks-szel kapcsolatos titokba beavatja az olvasót, ír benne a kisváros történelméről, kiegészíti néhány karakter háttértörténetét, és sorozat fináléja után történtekkel kapcsolatban is megválaszol pár kérdést.

Az idei szériában a régi szereplők közül – 25 évvel idősebben – szerencsére sokan visszatérnek. Újra a képernyőn szerepel majd Sheryl Lee (Laura/Maddy), Sherilyn Fenn (Audrey), Mädchen Amick (Shelly), Michael Horse (Hawk), Dana Ashbrook (Bobby), Catherine E. Coulson (Tuskó Lady) és sok más kedvencünk is.

Amerikai istenek – 2017.??

Neil Gaiman: American Gods (Amerikai istenek) című könyvének alapsztorija szerint a főszereplő, Árnyék találkozik egy furcsa idegennel, aki Szerda néven mutatkozik be, és munkát kínál neki. A büntetett előéletű férfinak nincs más választása, ezért elfogadja az ajánlatot, ezzel pedig különös, természetfölötti események sodrába kerül. Fokozatosan derül fény Szerda sötét tervére, és arra, hogy a mindennapi élet felszíne alatt egy különös háború dúl Amerika régi és új istenei között.

Sokat ígér, hogy a Starz berendelte sorozatnak készítője és showrunnere Bryan Fuller és Michael Green. Árnyék szerepére pedig egy olyan karakteres színészt választottak, mint a The 100-ból ismert Ricky Whittle (Lincoln).

 

Most népszerű

Hasonló hírek

weblap4u banner
Pannon Work