8.9 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeTudástárAutók - motorok - hajók2016 – Prius, Mégane, Astra

2016 – Prius, Mégane, Astra

Magára vessen, aki az őszi, Hessen tartományi Nemzetközi Autókiállítás (66. IAA) négykerekű újdonságai között nem bukkant rá álmai verdájára. A bő 200 világpremier persze megnehezítette a sok százezer frankfurti látogató dolgát.

A páratlan esztendőkben megrendezésre kerülő, Hessen tartományi Nemzetközi Autókiállítás legközelebb 2017 szeptemberében tárja ismét szélesre a kapuit. Addig is az e hónapokban debütáló négykerekű újdonságok sorában ott lesz a Toyota Prius negyedik nemzedéke és a Renault Mégane picurkát „németesre” sikeredett aktuális verziója. A VW és testvértípusai aktuális dízel-botránya akár még jól is jöhet a Prius friss generációja számára. Hiszen a márka hű marad a hibrid hagyományokhoz. Az akár 150 lovas teljesítményre is képes, környezetbarát, négyajtós kocsi 100 kilométerenként kevesebb, mint 4 liternyi benzinnel beéri. Alig torkosabb az új Opel Astra és a germános, francia Mégane.

A tehetősebb, vagányabb vevőket célozza meg a ráncfelvarráson átesett, A-osztálybeli Mercedes és annak távoli japán rokona. A Nagy-Británniában gyártásra kerülő Infiniti Q30-as nem más, mint egy esztétikus Nissan SUV, mely az Audi és a BMW babérjaira tör – Merci segítséggel.

Klasszul néz ki a szépségműtéten átesett, modernizált Fiat 500-as, mely Rómától Berlinig már teljesen hozzátartozik az utcaképhez. A tágasabb verdák híveit hódíthatja meg a kombifazonú, új Mini Clubman, mely összesen hat (!) ajtóval teszi könnyűvé, a ki-beszállást és a pakolászást. Vadóc a franciák Peugeot 308 GTi-je is, mely – az Astrához és Méganhoz hasonlóan – a Volkswagen Golf sportos vetélytársaként indul harcba 2016-ban a fiatalos vevők kegyeiért.

Forrás: mixonline; Kép: Google, illusztráció;

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem