6.9 C
Budapest
2024. április. 26. péntek
HomeSzabadidőHorgászat hírei2016-ban is folytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

2016-ban is folytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

Az enyhe időjárásnak és az áradásoknak köszönhetően már februárban megkezdtük a szelektáló halászatot, mellyel a törpeharcsa és a busa populációt kívánja csökkenteni társaságunk.

olytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

A csapatokban járó busák az áradás miatt a szélvizekbe gyülekeznek, így a szerződéses halászok eredményesen foghatják a nagytestű halakat halászeszközeikkel.

A hét elején kezdett próbahalászati tevékenység első két napján közel 400 kg busa került kitermelésre az élő Tisza vízteréből. A zavaros vízben ugyanakkor a törpeharcsák sem érezhetik biztonságban magukat, mert a tavaly már eredményesen használt törpés varsák az idei esztendőben duplázott számban állják útjukat.

olytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

Míg a busa halászata csak próba jelleggel folyik, addig a törpeharcsa szelektív fogására jelentősen nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni 2016-ban. Az egész éven át tartó gyérítés eredményeiről rendszeresen tájékoztatást adunk és a felmerülő kérdésekre is válaszolunk.

olytatódik az invazív halfajok gyérítése a Tisza-tavon

Társaságunk a horgászat zavaró tényezőinek kiküszöbölésével és az őshonos halaink védelmével kívánja továbbra is szolgálni a Tisza-tavi horgászok érdekeit.

 

Forrás: sporthorgasz.eu

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work