Hirmagazin.eu
Életmód hírek

200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben!

Az uno­ká­ján akart se­gí­teni a nyug­dí­jas asszony, és elő­vette rég el­rej­tett spó­rolt pén­zét. Ki­de­rült, még 1999-ben be­vont ez­re­sek­ben van az összeg. Azt hit­ték, már nem ér sem­mit… De ki­de­rült, hogy a be­vont pénz nagy ré­szét név­ér­té­ken veszi vissza a Ma­gyar Nem­zeti Bank.

A pestszentlőrinci nyugdíjas, a forgalomból kivont ezresekben rejtegette spórolt pénzét. A 83 éves asszony a rendszerváltáskor kapott egy darabka földet, amit férje halála után eladott. A 214 darab ezrest bebugyolálta egy fejkendőbe, és eldugta nehezebb időkre gondolva.

200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben!

Margit néni unokáján akart segíteni, így elővette az évtizedek óta érintetlen pénzkötegeket. Ekkor derült ki, a 80-as évekből származó bankókat bizony már 1999-ben kivonták a forgalomból. – írta a Bors.

Nagy volt az ijedelem, de szerencsére megkérdezték a bankot, így kiderült, hogy esetükben az 1999-ben bevont ezreseket, még 2019-szeptemberéig névértéken beváltja az MNB. Azonban az olyan bankjegyeket, amelyeknek több, mint az 50%-a hiányzik, már nem kötelesek ők sem elfogadni.

A Pénzcenturm.hu szerint, érdemes mindenkinek körülnéznie a nagyszülők rejtett készletei közt, hátha akad olyan bankjegyük, amelyről már azt hitték, hogy semmit sem érnek! Ugyanis a régi ezresek mellett számos olyan címlet lehet még lakossági tulajdonban, például lila ötszázas Ady portréjával, barna ötezres Széchenyivel, vagy a papír kétszázas, melyeket be lehet még váltani!

200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben! 1

A gyakorlat szerint a forgalomból kivont bankjegyeket még 20 évig névértéken beváltja az MNB! Az átváltási határidőt követően az MNB sem cseréli törvényes fizetőeszközre az adott címletet.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Egy anya minősíthetetlen viselkedése a gyerekével (Videó)

info

Több tíz méter mély, jéghideg és életveszélyes lehet – felelőtlenség itt fürdeni

info

Névnapok szeptember 22-én

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------