Főoldal > Hírek > Életmód > Életmód hírek > 200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben!
200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben!

200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben!

Hirdetés

Az uno­ká­ján akart se­gí­teni a nyug­dí­jas asszony, és elő­vette rég el­rej­tett spó­rolt pén­zét. Ki­de­rült, még 1999-ben be­vont ez­re­sek­ben van az összeg. Azt hit­ték, már nem ér sem­mit… De ki­de­rült, hogy a be­vont pénz nagy ré­szét név­ér­té­ken veszi vissza a Ma­gyar Nem­zeti Bank.

A pestszentlőrinci nyugdíjas, a forgalomból kivont ezresekben rejtegette spórolt pénzét. A 83 éves asszony a rendszerváltáskor kapott egy darabka földet, amit férje halála után eladott. A 214 darab ezrest bebugyolálta egy fejkendőbe, és eldugta nehezebb időkre gondolva.

200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben!

Margit néni unokáján akart segíteni, így elővette az évtizedek óta érintetlen pénzkötegeket. Ekkor derült ki, a 80-as évekből származó bankókat bizony már 1999-ben kivonták a forgalomból. – írta a Bors.

Nagy volt az ijedelem, de szerencsére megkérdezték a bankot, így kiderült, hogy esetükben az 1999-ben bevont ezreseket, még 2019-szeptemberéig névértéken beváltja az MNB. Azonban az olyan bankjegyeket, amelyeknek több, mint az 50%-a hiányzik, már nem kötelesek ők sem elfogadni.

A Pénzcenturm.hu szerint, érdemes mindenkinek körülnéznie a nagyszülők rejtett készletei közt, hátha akad olyan bankjegyük, amelyről már azt hitték, hogy semmit sem érnek! Ugyanis a régi ezresek mellett számos olyan címlet lehet még lakossági tulajdonban, például lila ötszázas Ady portréjával, barna ötezres Széchenyivel, vagy a papír kétszázas, melyeket be lehet még váltani!

200 ezret kuporgatott a nyugdíjas, 17 éve bevont ezresekben! 1

A gyakorlat szerint a forgalomból kivont bankjegyeket még 20 évig névértéken beváltja az MNB! Az átváltási határidőt követően az MNB sem cseréli törvényes fizetőeszközre az adott címletet.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: