Hirmagazin.eu
Főoldal » 200 éve nincs magyarázat a norvég falu felett repkedő különös fényekre – VIDEÓ
Tudástár - minden érdekesség

200 éve nincs magyarázat a norvég falu felett repkedő különös fényekre – VIDEÓ

Rej­té­lyes fény­je­len­sé­get rög­zí­tett egy isten háta mö­götti nor­vég web­ka­mera… Ki­de­rült, már 200 éve ti­tok­za­tos fé­nyek ke­rin­ge­nek a kis falu fe­lett, amire azóta sem ta­lál­tak ma­gya­rá­za­tot a tu­dó­sok…

A világ számos pontján helyeztek már el webkamerát, amelyek élő képet közvetítenek az internetre. Így bárki megnézheti például, hogy mi a helyzet pillanatnyilag Jordániában, Írországban, vagy esetleg Norvégiában.

Így derült ki például, hogy a világvégi norvég faluban Hessdaleneben, a kihelyezett webkamera valami igen furcsát rögzített.

2016 szeptember 26-ának éjjelén, hatalmas, furcsa alakú fényjelenség bukkant fel a falu felett. Többen csak hümmögnek ezt olvasva, és azt gondolják, hogy csak az északi fényt vette a kamera… de tévednek! – írja a napiufo.hu.

Akik érdeklődnek a különös jelenségek iránt, azok biztosan találkoztak már a kis falu nevével, amely a norvégiai Hessdalen völgy 20 km hosszú és 10 km széles medenceéjében fekszik, az isten háta mögött…

A környéken már 1811 óta tapasztalnak ismeretlen eredetű, különös fényjelenségeket éjszakánként… és nem északi fényről van szó.

A furcsa fények megjelenéséről a következő jó másfél évszázad alatt is rendszeresen érkeztek beszámolók, főleg a helyi lakosság köréből. Általában évi 15-20 alkalommal lehetett látni, de a világ figyelmét akkor keltette fel igazán, amikor máig érthetetlen okból 1981 decembere és 1984 nyara között megsokszorozódott az aktivitása. Volt olyan hét, hogy 15-20-szor is megjelentek a fények. 

200 éve nincs magyarázat a norvég falu felett repkedő különös fényekre - VIDEÓ

A norvég településen szinte az elsők közt helyeztek ki webkamerát, még 1998-ban, hogy az ott tapasztalt különös dolgokat rögzítsék… Bár a kamerát az elmúlt 18 évben alighanem elfelejtették modernebbre cserélni, ettől függetlenül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Számos esetben sikerült felvennie a völgy felett megjelenő titokzatos anomáliákat.

A jelenség kutatása 1983 óta folyik “Project Hessdalen” néven,  eleinte Dr. Erling Strand vezetésével. Ezt később a norvég Ostfold Egyetem vette át, az Olasz Nemzeti Kutató Tanáccsal (Italian National Research Council) karöltve.

A fények leggyakrabban a légkör alsó részében jelennek meg, ezután egy ideig egy helyben lebegnek, majd hirtelen több száz kilométeres másodpercenkénti sebességgel elszáguldanak. Előfordul, hogy a jelenség nagy sebességgel zuhan a föld felé, majd eltűnik a horizonton, vagy valamelyik környékbeli tóban.

200 éve nincs magyarázat a norvég falu felett repkedő különös fényekre - VIDEÓ 1

A Hessdalen Fény az eddigi kutatások szerint néha csupán másodpercekig látható, máskor több tíz percen át, esetenként pedig még annál is tovább. A most készült felvétel eredetije itt tekinthető meg!

Számos elmélet született már az első észlelések óta… Ezek közt szerepel a titkos UFO-bázistól kezdve, a szeizmikus anomáliákon keresztül, a hihetetlenül ritka ásványok által gerjesztett energiákig minden…

Szinte az összes feltevést megvizsgáltak már, de a fények rejtélyére a ami napig nincs elfogadható, és bizonyított tudományos magyarázat.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Hét emberrel végeztek egy vadaspark elefántjai és krokodiljai

info

150 élő fa lakik a társasházban

info

Bolygóideg-stimulálással visszanyerte eszméletét egy 15 éve vegetatív állapotban lévő féri

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------