Image default
Tudástár - minden érdekesség

200 éve nincs magyarázat a norvég falu felett repkedő különös fényekre – VIDEÓ

Rej­té­lyes fény­je­len­sé­get rög­zí­tett egy isten háta mö­götti nor­vég web­ka­mera… Ki­de­rült, már 200 éve ti­tok­za­tos fé­nyek ke­rin­ge­nek a kis falu fe­lett, amire azóta sem ta­lál­tak ma­gya­rá­za­tot a tu­dó­sok…

A világ számos pontján helyeztek már el webkamerát, amelyek élő képet közvetítenek az internetre. Így bárki megnézheti például, hogy mi a helyzet pillanatnyilag Jordániában, Írországban, vagy esetleg Norvégiában.

Így derült ki például, hogy a világvégi norvég faluban Hessdaleneben, a kihelyezett webkamera valami igen furcsát rögzített.

2016 szeptember 26-ának éjjelén, hatalmas, furcsa alakú fényjelenség bukkant fel a falu felett. Többen csak hümmögnek ezt olvasva, és azt gondolják, hogy csak az északi fényt vette a kamera… de tévednek! – írja a napiufo.hu.

Akik érdeklődnek a különös jelenségek iránt, azok biztosan találkoztak már a kis falu nevével, amely a norvégiai Hessdalen völgy 20 km hosszú és 10 km széles medenceéjében fekszik, az isten háta mögött…

A környéken már 1811 óta tapasztalnak ismeretlen eredetű, különös fényjelenségeket éjszakánként… és nem északi fényről van szó.

A furcsa fények megjelenéséről a következő jó másfél évszázad alatt is rendszeresen érkeztek beszámolók, főleg a helyi lakosság köréből. Általában évi 15-20 alkalommal lehetett látni, de a világ figyelmét akkor keltette fel igazán, amikor máig érthetetlen okból 1981 decembere és 1984 nyara között megsokszorozódott az aktivitása. Volt olyan hét, hogy 15-20-szor is megjelentek a fények. 

200 éve nincs magyarázat a norvég falu felett repkedő különös fényekre - VIDEÓ

A norvég településen szinte az elsők közt helyeztek ki webkamerát, még 1998-ban, hogy az ott tapasztalt különös dolgokat rögzítsék… Bár a kamerát az elmúlt 18 évben alighanem elfelejtették modernebbre cserélni, ettől függetlenül beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Számos esetben sikerült felvennie a völgy felett megjelenő titokzatos anomáliákat.

A jelenség kutatása 1983 óta folyik “Project Hessdalen” néven,  eleinte Dr. Erling Strand vezetésével. Ezt később a norvég Ostfold Egyetem vette át, az Olasz Nemzeti Kutató Tanáccsal (Italian National Research Council) karöltve.

A fények leggyakrabban a légkör alsó részében jelennek meg, ezután egy ideig egy helyben lebegnek, majd hirtelen több száz kilométeres másodpercenkénti sebességgel elszáguldanak. Előfordul, hogy a jelenség nagy sebességgel zuhan a föld felé, majd eltűnik a horizonton, vagy valamelyik környékbeli tóban.

200 éve nincs magyarázat a norvég falu felett repkedő különös fényekre - VIDEÓ 1

A Hessdalen Fény az eddigi kutatások szerint néha csupán másodpercekig látható, máskor több tíz percen át, esetenként pedig még annál is tovább. A most készült felvétel eredetije itt tekinthető meg!

Számos elmélet született már az első észlelések óta… Ezek közt szerepel a titkos UFO-bázistól kezdve, a szeizmikus anomáliákon keresztül, a hihetetlenül ritka ásványok által gerjesztett energiákig minden…

Szinte az összes feltevést megvizsgáltak már, de a fények rejtélyére a ami napig nincs elfogadható, és bizonyított tudományos magyarázat.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Rejtélyes objektumok csapódtak be a földbe, lángba borították a sztyeppét – VIDEÓ

Mazsi

Hihetetlen: öt napig ült a WC-n egy belga férfi, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe

Géza

Abigail Clancy

info