Főoldal » 200 bebörtönzött dzsihadista szabadul a következő 2 évben Európában!
Külföld

200 bebörtönzött dzsihadista szabadul a következő 2 évben Európában!

Ráadásul az Europol adatai szerint Európában sokkal puhábbak a bíróságok, mint például az Egyesült Államokban. Itt, a terroristákra kiszabott átlagos büntetési tétel átlagosan 6 év, míg odaát ennek több mint a duplája!

Készen áll-e Európa arra, hogy a következő két évben 200, eddig bebörtönzött dzsihadista szabadul ki? – teszi fel a költői kérdést a Tampabay.com. Jó kérdés. Egy normálisan működő Unióban erre egy, már kidolgozott és a tagállamok által jóváhagyott tervnek kellene lennie,csakhogy erről semmit sem tudunk. Pedig, ha van összeurópai érdek, amely ráadásul nem is ütközne az országok jelenlegi jogrendszerével, ez az lenne.

A dzsihád “veteránok” közelgő szabadulásával kapcsolatban Rik Coolsaet, a belgiumi Egmont Intézet kutatója szerint ezzel foglalkoznunk kellene, különben még rosszabb lesz a helyzet. Ráadásul az Europol adatai szerint Európában sokkal puhábbak a bíróságok, mint például az Egyesült Államokban.

Itt, a terroristákra kiszabott átlagos büntetési tétel átlagosan 6 év, míg odaát ennek több mint duplája, 13 év!

Franciaországban 57, Nagy-Britanniában 25 dzsihadista fog szabadulni. Belgiumban 80 rab már szabad, hamarosan újabb 44 csatlakozik hozzájuk. Spanyolországban 21-en már a tavalyi év végén szabadultak az eddig terrorizmusért elítélt 34 fő közül.

Németország titkolózik. Semmilyen adatot nem adott ki a bebörtönzött és már szabadon engedett, vagy később szabaduló veszélyes bevándorlók számáról.

“Nagy a bűnismétlés veszélye. Nem hihetjük el a korábban bebörtönzött terroristáknak, hogy megbánták bűneiket” – figyelmeztetett Catherine Champrenault párizsi ügyész, a Le Monde hasábjain.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Százakkal a fedélzetén borult fel egy menekülteket szállító bárka

info

Juncker: a Fidesz politikája nem összeegyeztethető a kereszténydemokráciával! Oszd meg!

Géza

Az elvándorló magyarokat is rosszul érintheti David Dekameron brit miniszterelnök javaslata

info