Image default
Külföld

20 migránst végeztek ki, mert nem akartak felszállni a hajóra

Az emberi élet egyáltalán nem számít az embercsempészeknek.

Az illegális bevándorlók mindent megtesznek azért, hogy eljuthassanak Európába. A több millió forintos összeget még akkor is kifizetik az embercsempészeknek, ha ezért a saját szerveiken kell túladniuk. A migránsok azzal is tisztában vannak, hogy a rossz állapotban lévő hajók is igen nagy veszélyt jelentenek. Ennek ellenére évente több százezren próbálják meg Afrikából a Földközi-tengeren keresztül elérni Európa partjait. Az embercsempészek pedig nincsenek tekintettel semmire és senkire.

Időseket, nőket, kisgyermekeket zsúfolnak össze egy hajóban, és indítják őket útnak még a legszörnyűbb időjárási viszontagságok közepette is.

Az AFP hírügynökség számolt be nemrég arról, hogy egy húszfős, illegális bevándorlókból álló csoport indult volna útnak a nyugat-líbiai Sabratha városából, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt azonban meggondolták magukat, és jelezték, hogy inkább megvárnák, amíg elül a vihar. Az embercsempészeknek ez nem tetszett, mind a 20 afrikait megölték. A líbiai hatóságok megerősítették a tömegmészárlást, pontos részletekkel azonban nem tudtak szolgálni.

Egy nemzetközi migrációs szervezet adatai szerint idén január és március legeleje között már 521 migráns vesztette életét a Földközi-tengeren, és több mint 20 ezren megérkeztek Európa partjaihoz.Félelmetes, hogy egy titkos német biztonsági jelentés szerint további hatmillió ember vár arra a Földközi-tenger afrikai partjain, hogy valamilyen úton-módon beléphessen Európába.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Felszólították a pápát, hogy ítélje el az azonos neműek házasságát

info

Bővelkedett kínos pillanatokban a Merkel-Trump találkozó + VIDEÓ

Edit

Most jött a hír! Pusztít a tűz Kaliforniában!

Géza