Hirmagazin.eu
Főoldal » 20 jel, hogy az átlagosnál intelligensebb vagy
Életmód hírek

20 jel, hogy az átlagosnál intelligensebb vagy

Ha a listán szereplő dolgok ismerősek számodra, és több is jellemző rád, akkor okosabb vagy, mint a többiek.

20 jel, hogy az átlagosnál intelligensebb vagy

Ha az alábbiakban felsorolt listáról több dolog is igaz rád, akkor az átlagosnál intelligensebb vagy.

 

1. Gyakran támadnak kreatív gondolataid, gyakran találsz ki újdonságokat

Az intelligens emberekre jellemző, hogy új módszereket, új eszközöket találnak ki a világ megismerésére, problémák megoldására. El tudnak rugaszkodni az addig ismert technológiákról, új utakat keresnek. Sokat pörög az agyuk.

2. Képes vagy gyorsan lereagálni a dolgokat

Akár a munkahelyi feladatok megoldásáról van szó, akár egy konfliktushelyzet kezeléséről, akár arról, hogy azonnal tudsz válaszolni egy kérdésre.

3. Kifinomult humorérzéked van, sziporkázol

Jól lereagálod a poénokat, lecsapod a magas labdákat. Nem alpári módon viccelődsz, nem altesti poénokkal nyered meg magadnak az embereket. Az intelligens emberekre gyakran az is jellemző, hogy a Móricka-szintű viccek szinte fájdalmasak számukra, és nem nevetnek minden apróságon.

4. Kiváló az emlékezőtehetséged

A rövid és a hosszútávú memóriád is nagyszerű. Évekre visszamenőleg képes vagy felidézni adatokat, élményeket, információkat. Ezeket rendszerezni, és a kellő pillanatban használni is tudod.

5. Fogékony vagy a zene és az ének iránt

Az átlagnál intelligensebb emberek gyermekkorukban gyakran jártak énekórára, zeneórákra, játszanak valamilyen hangszeren. Természetesen egyrészt jó hallás és veleszületett érzék kell a zenéhez, énekhez, ugyanakkor a zenehallgatás és zenetanulás révén fejleszthetők a gyermekek értelmi képességei.

Akik például gyermekkorukban sok klasszikus zenét hallgattak, azok az iskolában egészen jól teljesítenek a többiekhez képest.

6. Te vagy a legidősebb gyermek a családban, vagy ha ketten vagytok, te vagy az idősebb

Izgalmas kutatást végeztek annak idején Norvégiában: összesen 250 ezer 1967 és 1976 között született férfit vizsgáltak 18-19 éves korában. Azt állapították meg, hogy – ha nem is jelentős mértékben – de egy családon belül a legidősebb gyermekeknek volt a legmagasabb az IQ-hányadosa, és a legkisebbnek a legalacsonyabb. (Ez egyébként csak néhány pont eltérést jelent.) A kutatók szerint ennek nem genetikai, hanem lelki okai vannak, és a szülők kapcsolata az oka.

7. Balkezes vagy

Mivel a jobb agyfélteke dominanciája jellemző, ezért rendszerint kreatívabbak, mint jobbkezes társaik. Egy idegen nyelvet oktató magyar tanárnő például arról számolt be, hogy a balkezes diákjai gyorsabban tanultak, mint a jobbkezesek, és a gyerekek szülei is megerősítették, hogy a balkezes testvér jobb volt verstanulásban és idegen szavak elsajátításában.

8. Könnyen jegyzel meg bizonyos dolgokat

Fejből tudod a jelszavaidat és a pin kódjaidat, kened-vágod a családtagok és ismerősök telefonszámát, hamar megtanultad az iskolában a memoritereket? Talán azért, mert az átlagosnál intelligensebb ember vagy.

9. Magas vagy

Ha valaki az átlagos testméretnél hosszabb, az a kiemelkedő intelligencia jele lehet. Magasabb gyermekek jobban teljesítenek IQ-teszteken.

Ennek azért az életmódhoz, az egészségi állapothoz és a táplálkozáshoz is köze lehet. A hátrányos helyzetű családok gyermekei gyakran alultápláltak, lakhatási körülményeik messze elmaradnak a középosztálybeli vagy jómódú családokétól, lehetőségeik korlátozottak. Emiatt a rosszabb körülmények között élő gyermekek sajnos elmaradnak a testi és szellemi fejlődésben is – ez lehet az egyik oka a magasság és az intelligencia közti kapcsolatnak.

Különböző egészségügyi problémák, krónikus betegségek miatt is lemaradhat a többiekhez képest egy gyermek, ezért ezt a tényezőt is érdemes figyelembe venni.

10. Magadtól tanultál meg olvasni, vagy nem magadtól, de az iskolánál korábban

Egyfelől azok a gyerekek, akik hamarabb tanulnak meg olvasni, hatalmas előnyre tehetnek szert műveltségben, tájékozottságban, tudásban. Jobban fejlődnek mind a nonverbális, mind a verbális képességeik.

Másfelől azért tanulnak meg hamarabb olvasni (és sokszor írni is) a többieknél, mert abban az adott életkorban intelligensebbek náluk.

11. Hamarabb kezdtél el számolni, mint a kortársaid

Lásd, 10. pont.

12. Aggodalom, szorongás jellemző rád

A környezeted szerint előre aggódsz? Észrevetted, hogy hajlamos vagy előre A, B, C terveket felvázolni? Több lépéssel előre számolsz következményekkel, rossz lehetőségekkel, a kudarc esélyével, és emiatt szorongás fog el? Akkor valószínűleg intelligensebb vagy, mint a környezetedben élők.

13. Az egyedüllétre való hajlam is a magas intelligencia jele

Azok az emberek, akik egyedül is nagyszerűen boldogulnak, és nem akarnak mindenáron párkapcsolatban élni, nem feltétlenül maguknak valók. Inkább olyan személyiségek, akiknek nem kell társ ahhoz, hogy a mindennapok kihívásaival megbirkózzanak. Gyakran intelligenciájuk és kreativitásuk révén képesek önállóan megoldani a problémáikat, minden helyzetben magukról gondoskodni.

A magas érzelmi intelligencia jele is az önállóság, függetlenség. Azt jelzi, hogy az illető nem társfüggő, csak azért nem jár/nem költözik/nem házasodik össze senkivel, hogy elmondhassa magáról: van kapcsolata.

14. A hűséges férj intelligensebb

Remek kis tanulmányt közölt annak idején a Social Psicology Quarterly. Eszerint a hűtlenkedő férfiak nem olyan intelligensek, mint a hűséges típusok. Az evolúciós elméletek értelmében az intelligensebb férfiak sokkal inkább képesek értékelni a szexuális kizárólagosságot – ezt mondta dr. Satoshi Kanazawa, a London Gazdasági és Politikatudományi Főiskola evolúciós pszichológusa, a hűséggel kapcsolatos elmélet egyik megalkotója.

15. “Lustaság”

Ha szeretsz későn kelni és sokáig fent lenni, sokat alszol, időről időre azon kapod magad, hogy heverészel és ábrándozol, tervezel, szövegeket fogalmazol magadban stb., akkor ez a kreatív elme jele.

16. A látszólag cél nélküli firkálás

A kreatív, tehetséges emberekre jellemző, hogy rendszerint rajzolgatnak, színezgetnek meetingeken, előadásokon, telefonbeszélgetések közben. Sokszor meglepően jók ezek az irkafirkák, van, aki például csodaszép női fejeket, van, aki fantasztikus geometrikus mintákat rajzol, úgy, hogy szinte oda sem figyel, mások meg karikatúrákat vázolnak fel pár vonallal.

17. Gyermekként igen fejlett szóbeli készségekkel rendelkeztél

Ha egészen kicsi gyermekkorodban gazdag volt a szókincsed, választékosabban beszéltél, mint a többiek, és korcsoportodnál jobban megértetted miről beszélnek körülötted a felnőttek, akkor ez azt jelenti, hogy az átlagosnál intelligensebb gyermek voltál.

18. Csecsemőkorodban szemlélődő típus voltál

19. Gyermekként hatalmas volt benned a tudásszomj

Szeretted az új információkat, utánaolvastál annak, ami érdekelt? Szivacsként szívtad magadba a tudást? Kísérleteztél? Kíváncsi voltál? Képes voltál órákig figyelni az állatokat? Szeretted mikroszkóp alatt megnézni a növényeket? Ez mind az magas IQ jele.

20 Jó szervező és tervező vagy

Esetleg igazi stratéga.

 

 

forrás: Szeretlekmagyarország

Hasonló hírek

Egy fontos szabály, hogy a pároddal sokáig együtt maradj

Edit

Többtucatnyi játék borítja L.L. Junior kisfiának sírját

Géza

Hihetetlen fotó, amikor egy baleset áldozatai a “mennybe mennek”

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------