Hirmagazin.eu
Főoldal » 20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére
Életmód hírek

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére

A Titanic dúsgazdag utasai közé tartoztak, ám emberségből másnak adták át a helyüket a mentőcsónakban. New York híres szerelmes párja együtt temetkezett a hullámsírba – ez az érzelmes történet most róluk szól.

“Isidor, melletted a helyem. Veled éltem le az életem. Ahová mész, én is oda megyek. Szeretlek, és ha kell, veled halok.” – mondta férjének odaadó szeretettel Ida Straus. Az idős pár diskurzusa mindössze néhány másodperces jelenet a Titanic című filmben, amikor mindenki a mentőcsónak felé rohan, csak ők döntenek a maradás mellett, hogy helyettük inkább a gyerekeket és a nőket mentsék. Aztán a kabinjukban fekve, egymást átölelve várják a halált – legalábbis a filmben.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére

Ők nem kitalált, hanem valós személyek. A 67 éves Isidor Straus és 62 éves felesége a new yorki Macy’s Nagyáruház társtulajdonosai és éppen a Titanic-on utaztak haza New Yorkba, miután a téli hónapokat Dél-Franciaországban töltötték.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére 1

A német származású Straus család a 19. század közepén vándorolt ki New Yorkba, ahol Isidor kereskedőként egyre magasabbra jutott a társadalmi ranglétrán. Nemcsak társtulajdonosa volt testvérével a világhírű Macy’s nagyáruháznak, de befolyásos képviselőként is hírnevet szerzett magának. Isidornak azonban nem a pénz és a hatalom volt a szenvedélye, hanem a felesége.

26 éves volt, amikor egy társaságban megismerkedett az akkor 22 éves Idával és hamarosan  összeházasodtak.  A krónikák szerint házasságuk igazi szerelmi történet volt. Egy napon volt a születésnapjuk, amit minden évben megünnepeltek. Szinte mindig együtt voltak és a hosszú évek alatt már ismerték egymás gondolatait. Ha Isidor üzleti úton járt, mindennap hosszú levelet írtak egymásnak. Hét gyermeküket nagy szeretettel nevelték. Mindezt megerősítette Ida szobalánya, Ellen Bird is, aki túlélte a katasztrófát és New Yorkba érve adta tovább Isidor és Ida végtelen szerelmének krónikáját.

A jégheggyel való ütközéskor Isidor – igazi úriemberként – nem menekült el a süllyedő hajóról. Ahhoz azonban ragaszkodott, hogy felesége azonnal beszálljon a mentőcsónakba. Ida azonban maradt. A fedélzeten állva várták be végzetüket.

20 évvel a bemutató után derült fény a Titanic-szerelem igaz történetére 3

Isidor holttestét a mentőalakulatok megtalálták és elszállították New Yorkba, ahol a bronxi Woodlawn temetőben helyezték örök nyugalomra. Felesége teste sosem került elő. A kegyetlen Atlanti-óceán örökre elválasztotta őket egymástól. A Straus házaspár emlékét New Yorkban a Macy’s áruház 34. utcai bejáratánál emléktábla őrzi.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kálmán Olga a PS-nek: Simicskával régóta nem beszéltem, Budapesten pedig nyerni fogok!

Géza

Perel az autóversenyző családja, állítják: meggyalázták Kesjár Csaba emlékét

Géza

Magyarország csodája! 120 Ft nyugdíjat kap ez a magyar nő!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------