Hirmagazin.eu
Főoldal » 2 millió orchidea Magyarország határában, ide kirándulj el – VIDEÓ
Utazás, túrák külföldön

2 millió orchidea Magyarország határában, ide kirándulj el – VIDEÓ

Töltődj fel gyógyító energiával és szépséggel! 1 napos út Lenti túloldalára, és dzsungeltúrán csodálhatod a 160 féle orchideát. Messze még a nyár, szívd magadba a kényeztető, párás, dédelgető meleget.

Már alig várjuk, hogy végre nyár legyen! Legszívesebben elrepülnénk valamelyik trópusi országba, hogy élvezzük a jellegzetes, párás meleget, a burjánzó növényeket.

2 millió orchidea Magyarország határában, ide kirándulj el - VIDEÓ

1 napos buszút a dzsungelbe

Van egy jó hírünk: nem kell szabadságot kivenni, se repülőre ülni! Csupán kiválasztani egyetlen napot, és a neten megvenni a jegyet az 1 napos buszútra Dobronakba, Szlovéniába. A Lenti túloldalán elhelyezkedő, határ melletti, magyarok lakta kis faluban alapították egy Trópusi kertet. Itt 4 hektáron szívhatjuk magunkba az üvegházi körülmények között nevelt dzsungelnövények illatát.

Tehát fedett helyen leszünk. Bármilyen időben elindulhatunk, nem kell a szép időre várni.

Orchidea Paradicsom

A favorit persze az Orchidea farm. 160 féle Phalaenopsis típust termesztenek itt, a lehetséges összes szín- és mintavariációban. Évente 2 millió tövet adnak el. Ott helyben is megvásárolhatók a kedvencek. 5 eurótól a csillagos égig terjed egy tő ára. Azért érdemes itt venni, mert garantáltan egészséges, megbízható mind. Ajándékot is adnak hozzá, kis orchidea átültető készletet.

Trópusi kert

Lélegzetelállítóan különleges növényeket csodálhatunk itt meg. Van persze olyan is, amit mindenki ismer, de a legtöbbtől eláll szemünk-szánk! El se lehet képzelni, hogy milyen különleges fajták léteznek!

Trópusi gyümölcsök isteremnek itt, meg lehet kóstolni a frissen szüretelt banánt például.

Mindemellett két tó és egy nagy vízesés is gazdagítja a látványt. A trópusokat idézi az üvegházon belül időnként a nyakunkba zuhogó langyos zápor is. Az üvegház tetejéről összegyűjtik az esőt, ez szolgál öntözésre. A hőt geotermikus energiából és a nemrég felfedezett hőforrásból nyerik. A levegő hőmérsékletéért, páratartalmáért, frissességéért, összetételéért egy számítógépes program felel.

Minden nap nyitva, és a belépés ingyenes!

A belépés egyénileg ingyenes, de ha csoporttal megyünk, fejenként 5 euró. Ehhez ellenben idegenvezetés is jár. Magyar nyelven is, rengeteg hasznos információ birtokába juthatunk a kedves hölgyektől.

Kirándulás a környéken: gyógyító energia-pontok, térképpel végigjárva

Ha szép az idő, érdemes kirándulni egyet a környéken.

A Bakonaki-tó melletti erdőben rendkívül erős energiát, gyógyító erőt sugárzó helyek találhatók.  A pontokat térképen követve lehet végigjárni. Némelyik pontnál olyan erős energiaáramlás érezhető, hogy szinte bele lehet szédülni! Erről híres a Szent Vid kápolna is. Ha túl erős az energia, jobb, ha ilyenkor leülünk, vagy kicsit továbbsétálunk.

Márciusban virágszőnyeg

márciusban odalátogatók gyönyörködhetnek a kék meténgben és a tőzikében, ahogy virágszőnyegként borítják az erdőt. Mindent a szemnek, semmit a kéznek. Ne szakítsd le a természet díszét, védettek!

Nem érdemes latolgatni! Indulj, és töltődj fel! Messze még a nyár…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Nagyüzem a török tengerparton

info

8 hely, amit látni kell, mielőtt végleg eltűnik

info

Sielés Katintiában Grossglockner / Heiligenblut-ban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------