15.6 C
Budapest
2024. március. 29. péntek
HomeSzabadidőBulvár1898-ban bukkant fel a lány 2025-ből: egy év múlva szőrén-szálán eltűnt

1898-ban bukkant fel a lány 2025-ből: egy év múlva szőrén-szálán eltűnt

Igaz vagy hamis az időutazó lány története? Megvan a válasz!

Az időutazás misztikus, képzeletet megmozgató volta számos alkalommal ihletett már meg filmkészítőket, az állítólagos időutazókról szóló történetek pedig megmagyarázhatatlan rejtélyként borzolják a kedélyeket. Alexandria Alexisét is hamar szárnyára kapta az internet.

Legendája szerint 2025-ből utazott vissza az időben 1898-ba, New Yorkba. Beszámolóját, hogy a jövőből érkezett, akadtak, akik elhitték, mások kételkedtek benne. Azt azonban mindenki furcsállta, amikor egy évvel megjelenése után, szilveszterkor egyszerűen köddé vált. Senki sem látta utána.

Igaz vagy hamis?

Ha igaz lenne, elvileg már most is élnie kell annak a tinilánynak, aki hét év múlva visszamegy az időben. Alexandria története azonban nem hagyta nyugodni a hitetlenkedőket, és mélyebbre ástak a sztoriban.

A sztori Alexandria állítólagos portréjával került a netre.

Bár valóban érdekes lenne, sajnos a sztori kitaláció. Ellentétben más kamu történetekkel, ezzel nem átverni, sokkal inkább szórakoztatni kívánták az embereket. 2013-ban, amikor a lány esetéről először írtak a neten, egy akkoriban megjelenő science-fiction regényt szerettek volna reklámozni. Akárcsak a pletyka, ez a sztori is addig járt emberről emberre, míg végül igaz történetként kezdtek róla beszélni. A Facebook volt a terjesztés fő csatornája.

A buzgó leleplezők azt is kinyomozták, hogy az 1898-ba időutazó lány állítólagos portréja egy Sarony nevű fotós munkája, aki 1866-71 között dolgozott New Yorkban, és sorozatot készített a Broadway fellépőiről. Így tehát az 1898-99-ben felbukkanó Alexandriáról aligha készíthetett volna képet. Annál is inkább, mivel ez a kép valójában egy akkoriban közkedvelt színésznőt örökített meg, az angliai származású Grace Rawlinsont – rá is van írva a képre a vezetékneve.

Forrás: femina.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

Hasonló hírek

securiton-tűzvédelem