7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeSzabadidőKultúra1848-ra emlékeznek Csíkszeredában

1848-ra emlékeznek Csíkszeredában

Csíkszeredában is minden év március 15-én az 1848–49-es forradalmi eseményekre, a hősként tisztelt márciusi ifjakra emlékeznek a Petőfi Sándor és Nicolae Bălcescu szobroknál a Vár téren,valamint a Gál Sándor-szobornál a Gál Sándor téren
1848-ra emlékeznek Csíkszeredában

A csaknem háromnapos rendezvény 2016. március 13-án, vasárnap veszi kezdetét, 11.30 órától kerül sor a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium csíkszeredai ünnepi koncertjére a református templomban, este a már hagyományossá vált kamarazenei koncertre a Csíki Kamarazenekar előadásában a Szakszervezetek Művelődési Házában, 7 órától. Március 14-én, hétfőn 19.00 órától, ugyancsak a Szakszervezetek Művelődési Házában a jól ismert felvidéki együttes, a Ghymes ad konceretet a csíkszeredai közönségnek.

Március 15-én, kedden a megemlékezések sora a Petőfi Sándor Általános Iskolánál veszi kezdetét délelőtt 11.00 órakor. 16.00 órakor a Gál Sándor-szobornál folytatódik az emlékünnepség a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar, valamint történelmi egyházaink közreműködésével.

A Vár téri megemlékezésen ünnepi beszédek és szavalatok hangzanak el, a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium leánykara és a Nagy István Művészeti Középiskola vegyes karának kórusműveivel, valamint a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncjátékával színesítve. A rendezvénysorozat a Petőfi Sándor és Nicolae Bălcescu szobrok koszorúzásával zárul. . A megemlékező ünnepség szervezője Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

Forrás: világszám

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work