Főoldal » 18 év után hozták nyilvánosságra: sokkoló, soha nem látott fotók kerültek elő a szeptember 11-i terrortámadásról
Külföld

18 év után hozták nyilvánosságra: sokkoló, soha nem látott fotók kerültek elő a szeptember 11-i terrortámadásról

Eddig soha nem látott drámai fotók kerültek elő a 2001. szeptember 11-ei, New York-i terrortámadásról.

A 18 évvel ezelőtt történt merényletben közel háromezer ember vesztette életét. Dr. Emil Chynn (50) most hozta nyilvánosságra azokat a fényképeket, amiket a Világkereskedelmi Központ összeomlása után készített. Az orvos éppen a kutyáját sétáltatta, amikor az ikertornyokba becsapódtak a repülőgépek. Chynn azonnal a helyszínre sietett, hogy segíteni tudjon.

Két férfi pihent meg a túlélők utáni kutatás közben, körülöttük romok /fotó: Profimedia reddot

– Amikor megláttam a füstfelhőket, tudtam, hogy oda kell mennem megnézni, mi történik. Menet közben találkoztam önkéntesekkel, és harminc perc keresés után megtaláltuk az ikertornyokat, amik akkor már csak három emelet magasak voltak. A látvány borzalmas volt, az emberek megpróbálták eltakarítani a törmelékeket és a testrészeket a helyszínről. Gyorsan megtettem, amit tudtam, hogy segítsek mint első orvos a helyszínen – emlékezett vissza Chynn, aki felállította az első számú elsősegélyközpontot a helyszínen. Az orvos egy héten keresztül önkénteskedett a terror sújtotta területen, ez idő alatt készítette a drámai felvételeket.

Drámai fotó a tűzoltóautóra omlott épületekről: rengeteg hős tűzoltó vesztette életét a merényletben /Fotó: Profimedia reddot

A következő napokban több ezer építőmunkás, elsősegélynyújtó és önkéntes gyűlt össze a Ground Zerónál, hogy felkutassák a túlélőket. Akkor még mindig lángok és porfelhők nehezítették a mentést.

2001. szeptember 11-én száguldott bele két repülőgép az ikertornyokba /Fotó: GettyImages

A kövek alól 18 embert sikerült élve kimenteniük, több ezren azonban a törmelékek alatt ragadtak.

 Amennyire lesújtó az az időszak és az akkor készült fényképek, mégis megmutatják, hogy az emberek táplálnak egymás iránt tiszta együttérzést. Bárki megnézheti, hogyan siettek egymás segítségére – akár a saját életüket is kockáztatva – az emberek, akik egyáltalán nem ismerték egymást – fejtette ki az orvos, hogy miért publikálta most, közel húsz évvel később a fotókat.

Dr. Emil Chynn volt az egyik első orvos a helyszínen, a mentés mellett fotózott is /Fotó: Profimedia reddot

Rakétatámadás az évfordulón

Szerda hajnalban, a szeptember 11-i terrortámadás évfordulóján rakétatámadás történt Afganisztán fővárosában, Kabulban. 

Az amerikai nagykövetség egyik munkatársa megerősítette, hogy az épület közelében erős robbanás volt. Az afgán belügyminisztérium nem sokkal később arról számolt be, hogy a védelmi minisztérium épületét érte rakétatalálat, de senki sem sérült meg.

blikk

Hasonló hírek

A folyó minden tavasszal elárasztja ezt az osztrák várost… a mérnökök megoldása azonban tapsot érdemel! – VIDEÓ

Mazsi

Horror: leharapta egy cápa a 22 éves férfi lábát

Géza

Kiborult az unió döntésképtelensége miatt az ENSZ

Edit