Hirmagazin.eu
Főoldal » 17 milliárdos fogás – Az elmúlt évtizedek legnagyobb heroinszállítmányát kapcsolták le közös munkával a magyar és a szlovén rendőrök
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

17 milliárdos fogás – Az elmúlt évtizedek legnagyobb heroinszállítmányát kapcsolták le közös munkával a magyar és a szlovén rendőrök

Jelentős mennyiségű kábítószerre lekövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség K. Richárd, 47 éves budapesti lakossal szemben, akihez köthetően 2019 első félévében merült fel annak gyanúja, hogy a férfi jelentős mennyiségű kábítószer csempészetét tervezi az országba.

A magyar eljárással egy időben a szlovén vámhatóság is munkába lendült és 2019. október 30-án Koper kikötőjében, egy Iránból Magyarországra tartó konténer vámellenőrzése során fóliatekercsekben elrejtve 730 kilogramm heroint talált. Nem sokkal később megállapították, hogy a kikötőben talált heroinszállítmány a budapesti K. Richárdhoz köthető – közölte a rendőrség.

(A legfrissebb hírek itt)

Fóliatekercsekbe csomagolva próbálták behozni a drogot /Fotó: Police.hu

A Fővárosi Főügyészség és a Koperi Ügyészség azonnal kapcsolatba lépett az Eurojust-tal, ami az Európai Unió igazságügyi együttműködési szerve, ezt követően pedig a szlovén és magyar nemzeti szekciói soron kívül európai nyomozási határozatot bocsátottak ki az ügyben és felkérték a szlovén szervet az ellenőrzött szállítás végrehajtására. Ennek eredményeképpen – a magyar nyomozók tájékoztatása mellett – a szlovén társszerv a konténerből 661 kilogramm kábítószert lefoglalt, de az elkövető kézre kerítése érdekében a fennmaradó heroint tovább engedte.

A magyar hatóságok engedélyével továbbküldött és folyamatosan figyelt szállítmány végül november 5-én érkezett meg a magyarországi telephelyre, ahol K. Richárd szétpakolta a fóliatekercseket, majd az általa bérelt raktárban el is helyezte azokat. A férfit végül 21 órakor a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el.

K. Richárd lakásának átnézése során kisebb mennyiségű kábítószergyanús tablettát, valamint 7 millió forintot és 69.450 eurót találtak és foglaltak le. A bérelt raktárhelyiségekben 42 preparált fóliatekercsből 4-ben elrejtve, összesen 69,1 kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A további 38 tekercsből október 30-án a szlovén hatóság 661 kilogramm heroint foglalt le.

A Budapesten és a szlovéniai Koperben magyar és szlovén bűnügyi együttműködéssel lekapcsolt teljes heroinszállítmány értéke a feketepiacon több mint 17 milliárd forintot is érhet.

(Police.hu)

Fotó: Police.hu

Hasonló hírek

Nem keresi tovább az EU-rendőrség azokat a magyar, menekülteket segítő civil aktivistákat, akik Salah Abdeslam bűntársaivá váltak

Géza

Körözik a Kun-Mediátor ügyvezetőjét

info

Hagyó-per: Az ügyész a nokiás dobozos pénzátadást bizonyíthatónak tartja

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------