Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

17 milliárdos fogás – Az elmúlt évtizedek legnagyobb heroinszállítmányát kapcsolták le közös munkával a magyar és a szlovén rendőrök

Jelentős mennyiségű kábítószerre lekövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség K. Richárd, 47 éves budapesti lakossal szemben, akihez köthetően 2019 első félévében merült fel annak gyanúja, hogy a férfi jelentős mennyiségű kábítószer csempészetét tervezi az országba.

A magyar eljárással egy időben a szlovén vámhatóság is munkába lendült és 2019. október 30-án Koper kikötőjében, egy Iránból Magyarországra tartó konténer vámellenőrzése során fóliatekercsekben elrejtve 730 kilogramm heroint talált. Nem sokkal később megállapították, hogy a kikötőben talált heroinszállítmány a budapesti K. Richárdhoz köthető – közölte a rendőrség.

(A legfrissebb hírek itt)

Fóliatekercsekbe csomagolva próbálták behozni a drogot /Fotó: Police.hu

A Fővárosi Főügyészség és a Koperi Ügyészség azonnal kapcsolatba lépett az Eurojust-tal, ami az Európai Unió igazságügyi együttműködési szerve, ezt követően pedig a szlovén és magyar nemzeti szekciói soron kívül európai nyomozási határozatot bocsátottak ki az ügyben és felkérték a szlovén szervet az ellenőrzött szállítás végrehajtására. Ennek eredményeképpen – a magyar nyomozók tájékoztatása mellett – a szlovén társszerv a konténerből 661 kilogramm kábítószert lefoglalt, de az elkövető kézre kerítése érdekében a fennmaradó heroint tovább engedte.

A magyar hatóságok engedélyével továbbküldött és folyamatosan figyelt szállítmány végül november 5-én érkezett meg a magyarországi telephelyre, ahol K. Richárd szétpakolta a fóliatekercseket, majd az általa bérelt raktárban el is helyezte azokat. A férfit végül 21 órakor a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el.

K. Richárd lakásának átnézése során kisebb mennyiségű kábítószergyanús tablettát, valamint 7 millió forintot és 69.450 eurót találtak és foglaltak le. A bérelt raktárhelyiségekben 42 preparált fóliatekercsből 4-ben elrejtve, összesen 69,1 kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A további 38 tekercsből október 30-án a szlovén hatóság 661 kilogramm heroint foglalt le.

A Budapesten és a szlovéniai Koperben magyar és szlovén bűnügyi együttműködéssel lekapcsolt teljes heroinszállítmány értéke a feketepiacon több mint 17 milliárd forintot is érhet.

(Police.hu)

Fotó: Police.hu

Hasonló hírek

Három autó ütközött a 12-es úton ma reggel, egy ember életét vesztette

Géza

Rendőreink lekapcsoltak egy Porschét, kiakadtak attól, ami benne volt

Géza

Tragédia! Égett egy sportközpont Budapesten – egy 8 éves kislány belehalt a sérüléseibe – képek, drámai videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------