Hirmagazin.eu
Főoldal » 17 évet kapott a gyilkos, elítélték a volt fideszes képviselőt is
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

17 évet kapott a gyilkos, elítélték a volt fideszes képviselőt is

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte a 2013-ban megölt dunaföldvári vállalkozó gyilkosát pénteken első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék.

A bíróság a 44 éves Gál Antalt emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt mondta ki bűnösnek. A perben bűnpártolással vádolt két férfi, Szabó József, valamint Gál Roland volt dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő három-három év börtönbüntetést kapott.

Az ítélet szerint Gál Antal 2013. május 1-jén az otthonában megölte Molnár Antal 42 éves dunaföldvári vállalkozót, a bűncselekmény elkövetésében közreműködött a másodrendű és a harmadrendű vádlott. A holttestet egy dunaújvárosi ház pincéjében elásták és bebetonozták.

Farkas László bíró, a büntetőtanács elnöke felidézte: Gál Antal és a későbbi áldozat üzlettársak voltak, de kapcsolatuk ellenségessé vált, miután Molnár Antal nem teljesítette hárommillió forint átadására tett ígéretét. Az elsőrendű vádlott ezért elhatározta, hogy “megleckézteti” a vállalkozót. Megkérte – a korábbi börtönbüntetése alatt megismert – Szabó Józsefet, hogy figyelje Molnár Antal dunaföldvári otthonát, és jelezze, ha egyedül van otthon.

A bíró ismertetése szerint a gyilkosság napján, hajnalban Gál Antalt Gál Roland a helyszínre szállította, majd a közelben várakozott. Az elsőrendű vádlott egy betört ablakon át bemászott a házba, és megfojtotta Molnár Antalt.

Gál Roland segített betenni a gépkocsiba a holttestet, amelyet Gál Antal édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi házához vittek. Az első- és a harmadrendű vádlott a ház pincéjében befedte építési törmelékkel, másnap pedig Gál Antal bebetonoztatta. A gyilkos az áldozat arany nyakláncát, később 1,3 millió forintot adott Szabó Józsefnek a közreműködéséért és hallgatásáért.

A holttestet hároméves nyomozás után, 2016. februárban találtak meg. Az elsőrendű vádlott a bűncselekmény elkövetése után Ausztráliába ment, majd amikor megtudta, hogy édesanyja házánál keresik a holttestet, önként visszatért, és részletes beismerő vallomást tett.

Gál Roland a perben végig tagadta bűnösségét, ebben az elsőrendű vádlott vallomása is támogatta. Gál Antal azt állította, hogy május 1-jére virradó éjszaka együtt dolgozott Gál Rolanddal, ezt azonban a bíróság szerint nem támasztották alá a dokumentumok és a tanúvallomások.

Gál Antal azt is állította, hogy Gál Roland kávéjába nyugtatót kevert, attól a férfi a gépkocsiba beszállás után elaludt, és nem tudott a bűncselekmény elkövetéséről. A bíróság ezt a védekezést is elvetette.

“A bűncselekményben a harmadrendű vádlott is közreműködött, tudta, hova mennek, de azzal nem volt tisztában, hogy Gál Antal meg fogja ölni a vállalkozót” – mondta a bíró.

A törvényszék Szabó Józsefet a szabadságvesztés kiszabása mellett 1,3 millió forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint a több mint hatmillió forint bűnügyi költség viselésére is kötelezte a vádlottakat.

Az ítélet tudomásul vételéhez az ügyész, az első- és a másodrendű vádlott három nap gondolkodási időt kért, Gál Roland felmentésért fellebbezett.

A bíróság Gál Antal előzetes letartóztatását fenntartotta, Szabó József és Gál Roland lakhelyelhagyási tilalmát megszüntette.

Gál Roland 2006-tól volt dunaújvárosi önkormányzati képviselő, 2016 márciusában lemondott megbízatásáról, a Fidesz felfüggesztette párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.

Forrás: MTI / inforadio

Képek: 

Hasonló hírek

Hétvégi közlekedési prognózis

Géza

Most érkezett: Halálos mérget találtak Ferihegyen

Mazsi

Szigetszentmiklósi horror: élőben közvetítette a barátja halálát egy férfi

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------