Hirmagazin.eu
Főoldal » 1550 éves vámpírt találtak Olaszországban
Tudástár - minden érdekesség

1550 éves vámpírt találtak Olaszországban

Kővel a szájában találtak rá arra a gyermekre, akit még 1550 évvel ezelőtt vámpírként temettek el az olaszországi Lugnano egyik ősi temetőjében – írja a Live Science.

Az ismeretlen nemű gyermek nagy valószínűséggel maláriában hunyt el. A helyiek vélhetően attól féltek, hogy az elhunyt feltámad és másokat megharapva tovább terjeszti a betegséget a közösségben, állapították meg az Arizonai Egyetem munkatársai.

A csak „Babák Temetőjeként” hívott sírkertben más szokatlan módon elhantolt testeket is találtak a szakértők. Egyesek mellé hollókarmokat, mások mellé varangycsontokat temettek, de olyan is előfordult, hogy a gyermek csontjai mellett egy rézüstöt fedeztek fel, tele kutyakölykök maradványaival. Egy három év körüli kislány végtagjaira köveket helyeztek, egyúttal ő volt a nekropoliszban nyugvók közül a legidősebb.

A temetőt az ötödik században létesítették, a térségben éppen ekkor söpört végig egy óriási maláriajárvány.

1550 éves vámpírt találtak Olaszországban
FORRÁS: DAVID PICKEL/STANFORD UNIVERSITY

Babonás rómaiak

Habár DNS-vizsgálatot egyelőre nem végeztek, a temetőben fellelt gyermekek túlnyomó többségét a malária vitte el. A vizsgált koponya fogain jelenlévő tályogok is a malária okozta elhalálozás tényét erősítik meg.

Ismert, hogy a rómaiak nagyon féltek a járványok terjedésétől, ezért minden módszert, még a boszorkányságot is bevetették, hogy a ragályt okozó gonosz – ami hitük szerint a beteg testét megszállta – nehogy visszatérhessen”– mondta David Soren, az ásatás vezetője.

A kutatómunkát jövő nyáron folytatják.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Augusztus 1, a forint születésnapja

info

Gigantikus, vagina alakú gabonakör jelent meg Franciaországban!

Mazsi

NASA: Föld 15 napra elsötétedik 2017 novemberében

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------