Hirmagazin.eu
Főoldal » 150 ezer pingvint ölt meg egy hatalmas jéghegy
Állatvilág

150 ezer pingvint ölt meg egy hatalmas jéghegy

Becslések szerint 150 ezer Adélie-pingvin pusztult el egy hatalmas jéghegy miatt a Déli-sark keleti részén lévő Nemzetközösség-öbölben.

150 ezer pingvint ölt meg egy hatalmas jéghegy

Fotó: illusztráció

Az öbölbe nyúló Denison-fokon nagy Adélie-pingvin kolónia élt a közeli hatalmas nyílt vízi tengerfelület miatt. Ott ugyanis könnyebben tudnak vadászni. Azonban 2010-ben egy 2900 négyzetkilométeres jéghegy megfeneklett az öbölben, és elzárta a pingvinek vándorlási és élelmiszer szerzési útját a nyílt tengerekre.

A szárazföldön rekedt állatoknak azóta 60 kilométert kellett gyalogolniuk ahhoz, hogy eljussanak a part menti vizekhez és halászhassanak. Ebben a fáradságos gyaloglásban pedig az elmúlt években szinte az egész kolónia elpusztult – írja az MTI a The Guardian-ra hivatkozva.

2011 óta a 160 ezres kolónia körülbelül 10 ezer egyedre csökkent. Az Új-Dél-Walesi Egyetem klímakutató-központjának munkatársai szerint 20 éven belül teljesen kipusztulnak, ha a part menti jég nem olvad meg és nem találnak utat a nyílt vízre, vagy a jéghegy nem mozdul el az öbölből.

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

Hihetetelen, de igez! Látványos vadászat – strandolók között cikázott az éhes fóka (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Csapdába esett hódokat mentettek ki a csatornából Budapesten

Géza

Az együttélés nehézségei, házi kedvencekkel a lakás közepén

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------