Image default
Állatvilág

150 ezer pingvint ölt meg egy hatalmas jéghegy

Becslések szerint 150 ezer Adélie-pingvin pusztult el egy hatalmas jéghegy miatt a Déli-sark keleti részén lévő Nemzetközösség-öbölben.

150 ezer pingvint ölt meg egy hatalmas jéghegy

Fotó: illusztráció

Az öbölbe nyúló Denison-fokon nagy Adélie-pingvin kolónia élt a közeli hatalmas nyílt vízi tengerfelület miatt. Ott ugyanis könnyebben tudnak vadászni. Azonban 2010-ben egy 2900 négyzetkilométeres jéghegy megfeneklett az öbölben, és elzárta a pingvinek vándorlási és élelmiszer szerzési útját a nyílt tengerekre.

A szárazföldön rekedt állatoknak azóta 60 kilométert kellett gyalogolniuk ahhoz, hogy eljussanak a part menti vizekhez és halászhassanak. Ebben a fáradságos gyaloglásban pedig az elmúlt években szinte az egész kolónia elpusztult – írja az MTI a The Guardian-ra hivatkozva.

2011 óta a 160 ezres kolónia körülbelül 10 ezer egyedre csökkent. Az Új-Dél-Walesi Egyetem klímakutató-központjának munkatársai szerint 20 éven belül teljesen kipusztulnak, ha a part menti jég nem olvad meg és nem találnak utat a nyílt vízre, vagy a jéghegy nem mozdul el az öbölből.

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

A ló megszimatolja a zárt koporsót… a reakciója, miután felfedezi, hogy ki fekszik benne, megsiratja a gyászolókat – VIDEÓ

Mazsi

Vad-visszatelepítés Oroszországban külföldi segítséggel

info

Igaz történet

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------