Image default
Tudástár - minden érdekesség

15 félelmetes tény, mely szerint a Föld szörnyű hely lesz 2050-re! Szerinted mi vár ránk?

Amikor a legtöbbünk gyerekkorában a jövőről álmodott, talán azt képzelte el, hogy a világ egy nagyszerű és izgalmas hely lesz repülő autókkal és időutazással. Felnőve tapasztaljuk, hogy ugyan sok változás történt, okos órákkal, virtuális valósággal és 3D nyomtatással, de még mindig van hová fejlődnünk.

Talán soha nem is fogjuk valóra váltani ezeket az álmokat, mivel a Földünket teljes kudarcra ítéljük a következő 30 évben. 2050-re a bolygónk minden bizonnyal már nem egy olyan hely lesz, ahol szívesen elképzelnénk az életet.

#1 Viszlát, magánélet!

A városok felett közlekedő drónok és kibernetikus támadások számának növekedése miatt nem sok magánéletünk lesz. Valószínű, hogy 2050-re a magánélet valódi luxusnak fog számítani, amiért fizetnünk kell majd.

#2 A világ népességének fele ivóvízhiányban szenved majd

Napjainkban 1.1 milliárd ember nem fér hozzá ivóvízhez és további 2.5 milliárd él olyan területeken, ahol nehéz vízellátást találni. Becslések szerint ez a szám évtizedeken belül 5.000 millióval fog növekedni. 2050-re a Föld népessége nagyjából 9.7 milliárd lesz, ami azt jelenti, hogy több, mint a fele vízkrízissel fog szembenézni.

#3 Az autoritarizmus újra életünk része lesz

A társadalom megosztottabb, mint valaha. Úgy tűnik, hogy a demokrácia kissé elhalványult a 21. században. A szabadság melyet magunkénak tartunk, mint a szólásszabadság, az utazás szabadsága, a külföldi országokban való munkavállalás szabadsága egyre fenyegetettebb és ezek csak még inkább korlátozva lesznek.

#4 Elveszítjük műholdjainkat

Jelenleg több ezer műhold kering a Föld körül, amelyek vezérlik a GPS-t, az elektromos hálózatokat, a rádióhullámokat, amelyek lehetővé teszik, hogy kommunikáljunk egymással a világ két különböző pontjáról. Lényegében a műholdak elvesztése, percek alatt a teljes őrületbe kergetheti a világot.

#5 A mentális képességek hanyatlása

Bár az egészségügyi kezelések fejlődése lehetővé tette, hogy az emberek hosszabb ideig élhessenek, sajnos ez problémákat is maga után vont, mint az időskorral kapcsolatos betegségek. Ilyen a demencia is, amelynek kezelése az egyik legnagyobb próbatétel az egészségügy számára.

#6 Az áramkimaradások mindennapi életünk részét fogják képezni

Vihar közben áramkimaradást már mindenki tapasztalt. Azonban a nagyszámú áramkimaradások oka a klímaváltozás lesz, amely kombinálódni fog az egyre növekvő energiafelhasználással. Így a kockázati tényező még nagyobb lesz.

#7 A kiber támadások megszaporodnak

A washingtoni Pew Research Center beszámolója szerint a szakértők olyan támadásokat jósolnak, amelyek az emberiséget jelentős mértékben károsítják majd, világjárványokat terjesztve és nukleáris háborúkat felbujtva.

#8 A terminátor valósággá válhat

Talán túlzónak tűnik, amikor azt mondjuk, hogy a robotok képesek lesznek uralmuk alá vonni az emberiséget, de ez egy olyan dolog, ami hamarosan valóban be is következhet. Igazából már jelenleg is számos automatikus fegyvert fejlesztenek, amelyeket LAWS-nek neveznek (halálos autonóm fegyverek). Ezek alapvetően robot katonák, amelyek emberek megtámadására vannak tervezve.

#9 Az éhezés több millió embert fog érinteni

A Világélelmezési Program legfrissebb jelentése szerint 2050-re 20 millió gyermek lesz alultáplált. Az olyan területeken, mint Afrika és Ázsia, a magas hőmérséklet miatt haldokolni fognak a gabonák és ez még nagyobb élelmiszerhiányt fog eredményezni.

#10 Lakosság megháromszorozódás

Az 1950-ben mintegy 750 millió emberrel összehasonlítva, egy évszázaddal később, 2050-ben a csupán városi területeken élők száma összesen 6.300 millió. Figyelembe véve, hogy az egész bolygó több mint háromnegyedét utcák és metróállomások képezik, elképzelheted, hogy milyen lesz, amikor ennyi ember koncentrálódik ott.

#11 A szennyezettség halálos szinteket ér el

Becslések szerint 6 millió ember halhat meg a légszennyezettség következtében. Ahogy a Föld egyre forróbbá válik és a továbbra is folyamatosan kibocsátott mérgező anyagok a légkörben rekednek, légzési betegségek kiváltói lesznek, amelyek halálos kimenetellel járnak majd.

#12  A klímaváltozás következményei visszafordíthatatlanok

Trump elnök azon döntése, miszerint visszalépett a párizsi klímaegyezménytől, súlyos következményeket fog mérni a Földre és azt a szakadék peremére taszítja. Trump részvétele nélkül a szakértők úgy becslik, hogy 2050-re a környezetszennyezés csökkentésére irányuló erőfeszítések haszontalanok lesznek.

#13 A baktériumok évente 10 millió embert ölthetnek meg

Az antibiotikumok túlzott használata iránti függőségünk miatt a testünkben egyre több olyan baktériumfaj fog kialakulni, amelyek ellenállnak ezeknek a készítményeknek. Ez évente több százezer ember halálát okozhatja fertőző betegségek révén.

#14 Digitálisan tovább élhetünk

A halál utáni hosszú élet gondolata már évtizedek óta foglalkoztatja a szakértőket. Valójában a Facebook hátborzongató szabályzatában már láthatunk is erre egy példát, miszerint megválaszthatjuk, hogy a profilunk aktív maradjon, örökre.

#15 Sok város víz alá fog kerülni

Ha szénlábnyomunk a korábbiakhoz hasonló méretű lesz, a 21. század végére a tenger szintje egy méterrel megemelkedik. A légmozgások, a dagályok következtében most még érintetlen városok fognak szembesülni áradással, akár az év 30 napján. Ennek nyomán rengetegen elveszítik majd otthonaikat és  vagyontárgyaikat.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

A Bilderberg találkozón már az újabb pénzügyi összeomlást tervezik

Edit

GONOSZ-E A MAGYAR EMBER?

Edit

Ilyen lenne a világ a magyarok nélkül

Géza