Image default

Fényes nappal, felfegyverkezve támadtak meg egy pénzváltót csütörtökön késő délután a VIII. kerületben. A rablók először több autóval leszorították az arab férfit, majd megfenyegették és erőszakkal elvették tőle a pénzzel teli aktatáskáját. A Ripost az elsők között ért a helyszínre, ahol szemtanúk mesélték el, mi történt.

Maszkos férfiak támadtak meg egy 34 éves arab állampolgárú pénzváltó férfit, amikor a Dankó utca és a Baross utca kereszteződésénél a piros lámpánál várakozott. Az oka egyszerű: egy aktatáskányi pénz.

148 milliós rablás Budapesten!
Fotó: Sulyok László

A Ripost információi szerint először egy autó beállt az arab férfi kocsija elé, majd egy ezüstszínű Alfa Romeo közvetlenül mögé. A maszkos férfiak kipattantak a kocsijukból viperával a kezükben, és beütötték vele a pénzváltós autójának ablakát.Miközben az egyik támadó verte az arab férfit, társai kivették a több millió forintot tartalmazó aktatáskát az anyósülésről, majd elhajtottak. Az ezüst színű autó menekülés közben a Baross utcánál áthajtott egy piros jelzésen, amit az arra járőröző rendőrök észrevettek, ezért követni kezdték az autót. Pár percre szem elől tévesztették a menekülőket, akik egérutat nyertek, de a Dankó utca és a Magdolna utca kereszteződésében karamboloztak. Mindennek szemtanúja volt az utcák közönsége, ahol az autós üldözés folyt, és a karambolt is sokan látták. K. Barbara, akinek az erkélye éppen a kereszteződésre néz, mindent látott, és elmondott a Ripost-nak.

148 milliós rablás Budapesten! 1
Fotó: Sulyok László

Kint üldögéltem, amikor láttam, hogy az ezüstszínű autó nagyon gyorsan érkezik a kereszteződésbe, és egy Ford belehajt az oldalába, majd kipördül. Az ezüstszínű kocsi pedig épp az erkélyem alatt a falba csapódott

– kezdte Barbara.

148 milliós rablás Budapesten! 2
Barbara, az erkélyéről látta a balesetet.Fotó: Mongyi Nikolett

–  Ezután hirtelen megjelent egy rendőrautó is, mint kiderült, ők üldözték az ezüstszínű kocsi sofőrjét. Azt láttam, hogy kipattannak a járőrök az autóból és ráfogják a fegyvert a sofőrre, közben meg kiabálnak, hogy:

„Tegye fel a kezét!”

Tisztára, mint egy igazi filmben!A férfi alig mozdult, de én beláttam föntről az autó ablakán, és azt láttam, hogy az oldalánál van a keze, a telefonját babrálta, mintha üzeneteket és telefonszámokat törölt volna gyorsan. A rendőrök a másik oldalon álltak, ezt nem láthatták, ezért szóltam nekik. Az egyik akkor elvette tőle telefont és megkérdezte a másikat, hogy

„Tud valaki oroszul?”

Eközben érkezett egy fekete autó, aminek be volt törve az ablaka. Megállt, és kiszállt belőle egy férfi, és odalépett az ezüst színű Alfa Rómeóhoz, majd azt kiabálta, hogy:

„Hol van a táska? Hol van a táska?!”

148 milliós rablás Budapesten! 3
A pénzváltó autója ablakát egy viperával törték be. Fotó: Mongyi Nikolett

Ezt először nem értettem, hiszen azt gondoltam, hogy baleset történt… – tette hozzá a szemtanú.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Két határsértőt tartóztattak fel tegnap késő délután Röszkénél

Géza

Gyerekeket szállító autóbusz ütközött munkagéppel

info

Verekedés egy miskolci bevásárlóközpontban

info