13.8 C
Budapest
2024. április. 25. csütörtök
HomeFőhírekKülföld13000 migránst hagyott a Szaharában Algéria víz és élelem nélkül

13000 migránst hagyott a Szaharában Algéria víz és élelem nélkül

A Mali, Gambia, Guinea, Elefántcsontpart, Niger környékéről érkezőket kiutasítja, illetve nem engedi be az országba. Akik mégis nekivágnak a sivatagnak, azok abban reménykednek, hogy az ENSZ mentőcsapatai rájuk találnak.

Az idő nem Európának dolgozik és egyre nehezebb lesz megállítani az afrikaiak beözönlését a kontinensre. Az ENSZ által Líbia vezetőjének tekintett Tripoli székhelyű kormány második embere azt nyilatkozta, hogy szó sem lehet újabb gyűjtő és elosztó táborok felállításáról, ahol kiválogatnák, ki az, aki átjöhet Európába és ki nem. Tunézia szintén nem akar ilyen táborokat felállítani.

Most pedig Algériában tört ki a botrány. Egy videóval megerősített hír szerint a délről, Mali, Gambia, Guinea, Elefántcsontpart, Niger környékéről érkező

körülbelül 13 ezer bevándorlót az algériai kormány ott hagyta a Szaharában víz és élelem nélkül, a 48 fokos hőségben.

Ezt a nemzetközi migrációs szervezet jelentette azzal, hogy a folyamat már 14 hónapja tart és a kormány a nőket és a gyerekeket sem kímélte. A Daily Mail oldalán található videóban a Niger és Algéria határán lévő teherautók láthatóak, amelyeket Algéria nem engedett be az országba, a rajtuk lévő emberek pedig megpróbálnak árnyékot keresni a gépkocsik mögött és azok platóján.

Az AP szerint a szerencsésebbek még meg tudtak húzódni a szintén Niger északi részén lévő, már teljesen elhagyott Assamaka nevű faluban. Mások azt mesélték, hogy napokig vándoroltak a Szaharában, amíg meg nem találták őket az ENSZ mentőcsapatai. Ez egy különösen érdekes új hír, mert eddig nem olvashattunk arról, hogy az ENSZ a Szaharából menti ki a bajbajutottakat és az is nagy kérés, hogy hova viszi onnan őket.

Mindenesetre az algíri kormány visszautasította a migrációs szervezet vádjait, feltehetően azért, mert a déli határain azt enged be akit akar.

Forrás: Ripost

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work