Hirmagazin.eu
Főoldal » 13000 migránst hagyott a Szaharában Algéria víz és élelem nélkül
Külföld

13000 migránst hagyott a Szaharában Algéria víz és élelem nélkül

A Mali, Gambia, Guinea, Elefántcsontpart, Niger környékéről érkezőket kiutasítja, illetve nem engedi be az országba. Akik mégis nekivágnak a sivatagnak, azok abban reménykednek, hogy az ENSZ mentőcsapatai rájuk találnak.

Az idő nem Európának dolgozik és egyre nehezebb lesz megállítani az afrikaiak beözönlését a kontinensre. Az ENSZ által Líbia vezetőjének tekintett Tripoli székhelyű kormány második embere azt nyilatkozta, hogy szó sem lehet újabb gyűjtő és elosztó táborok felállításáról, ahol kiválogatnák, ki az, aki átjöhet Európába és ki nem. Tunézia szintén nem akar ilyen táborokat felállítani.

Most pedig Algériában tört ki a botrány. Egy videóval megerősített hír szerint a délről, Mali, Gambia, Guinea, Elefántcsontpart, Niger környékéről érkező

körülbelül 13 ezer bevándorlót az algériai kormány ott hagyta a Szaharában víz és élelem nélkül, a 48 fokos hőségben.

Ezt a nemzetközi migrációs szervezet jelentette azzal, hogy a folyamat már 14 hónapja tart és a kormány a nőket és a gyerekeket sem kímélte. A Daily Mail oldalán található videóban a Niger és Algéria határán lévő teherautók láthatóak, amelyeket Algéria nem engedett be az országba, a rajtuk lévő emberek pedig megpróbálnak árnyékot keresni a gépkocsik mögött és azok platóján.

Az AP szerint a szerencsésebbek még meg tudtak húzódni a szintén Niger északi részén lévő, már teljesen elhagyott Assamaka nevű faluban. Mások azt mesélték, hogy napokig vándoroltak a Szaharában, amíg meg nem találták őket az ENSZ mentőcsapatai. Ez egy különösen érdekes új hír, mert eddig nem olvashattunk arról, hogy az ENSZ a Szaharából menti ki a bajbajutottakat és az is nagy kérés, hogy hova viszi onnan őket.

Mindenesetre az algíri kormány visszautasította a migrációs szervezet vádjait, feltehetően azért, mert a déli határain azt enged be akit akar.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Órákon belül megérkeznek az első banki gyorsjelentések – Itt a lista, mire kíváncsi a piac

Géza

Szoknyás férfiak vezetik a helyi járatokat – VIDEÓ

Mazsi

Figyelem: Hóriadót rendeltek el a szomszédban, támad a tél

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------