Hirmagazin.eu
Főoldal » 130 osztályban és három teljes iskolában van digitális oktatás a koronavírus miatt
Egészség - betegség

130 osztályban és három teljes iskolában van digitális oktatás a koronavírus miatt

Az őszi szünetben csak egészséges emberek találkozzanak – kérte Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.

Egy hét alatt 9 százalékos növekedés történt a járvány terjedésében, nemcsak az idősekre, de a középkorúakra is veszélyes a koronavírus, ami a nagyvárosokban terjed a legjobban, de már a kisebb településeken is megjelent.

Müller Cecília ismertette a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb adatokat: mára 1025 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a Covid-19-betegséget okozó új koronavírus-fertőzést. 28 fővel emelkedett a halálos áldozatok száma, így eddig már 996 fő halt meg. A beazonosított fertőzöttek száma eddig 39 863 fő, az aktív fertőzötteké pedig 27 113. A mai napig 841 220 darab PCR-teszt készült el. Hozzátette, hogyLÁTHATÓAN EGYRE TÖBB, AZAZ 1519 FŐT ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, ÉS 160 FŐ VAN LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

Fontos az alapbetegségek “karbantartása”

Áttekintve a mára meghaltak betegségeit, elmondható, hogy kivétel nélkül mind valamilyen nyomon követhető krónikus betegségben szenvedtek. Az életkoruk 55-93 év közé tehető.Jellemzők a magas vérnyomás, az érelmeszesedés és az autoimmun betegségek is. Bővül az anyagcsere-betegségekben szenvedők köre is a fertőzöttek között.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra is, hogy a krónikus betegségeket rendkívül fontos most karbantartani. A fertőzés nem egyformán hat mindenkire – hangsúlyozta.

Jelenleg 16 iskola 130 osztályában van digitális tanítás elrendelve – közölte Müller Cecília, és hozzátette: a második hullám felszálló szakaszában vagyunk, és más a koreloszlás a második hullámban, mint az elsőben volt.

AZ ELMÚLT KÉT HÉT ADATAIT VIZSGÁLVA KIDERÜL, HOGY 9 SZÁZALÉKKAL NŐTT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA. A 20-29 ÉVES KOR ARÁNYA 46,4 SZÁZALÉK, ÉS A GYEREKEK FERTŐZÖTTSÉGE TOVÁBBRA SEM JELLEMZŐ.

A társadalom valamennyi korosztályában jelen van a vírus – tette hozzá a tisztifőorvos, és arról is beszélt, hogy változik a területi eloszlás is: nincs már nagy különbség a sűrűn és a szétszórtan lakott települések fertőzöttsége között. Továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött, a legkevesebb pedig Békés, Tolna és Somogy megyében található. A nyers halálozási szám aránya pedig 2,5 százalék a teljes lakosságra nézve.

Ennyiszer intézkedtek a rendőrök

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, 28 rendőri intézkedés volt az elmúlt napon, ebből 12 tömegközlekedési eszközön történt. Hétfőn boltokban 3 alkalommal mulasztotta el az üzemeltető betartatni a maszkviselést, a rendőrök itt is intézkedtek. A rendőrök továbbra is jellemzően csak figyelmeztetéssel élnek.

A VENDÉGLÁTÓHELYEK ELLENŐRZÉSEKOR ÖSSZESEN EGY SZABÁLYSZEGÉST LÁTTAK AZ ELMÚLT NAPON.Huszonnégy óra alatt 10 ezernél is több karanténellenőrzés volt – mondta még.

Vitaminok

Magyarországon alacsony a D-vitamin bevitele, bár nyár végén ilyenkor jobban állunk ebben.Ősszel-télen hiányt szenvedünk ebben. Télen mindig javasolt D-vitamin szedése, C-vitaminnal kiegészítve.A tárolással csökken a C-vitamintartalom, ezért nyúlunk extra szerekhez, de a háziorvossal konzultáljunk – mondta kérdésre Müller Cecília. A bőséges folyadékbevitel pedig sokkal fontosabb, mint gondolnánk.

Vannak adatok, amelyek gyors gyógyulást hirdetnek, de van arra is példa, hogy elhúzódik a rossz közérzet, a fáradtság, az izomgyengeség. Nem igazán lehet eldönteni, hogy kinél hogyan zajlik le a betegség.Van utánkövetés Magyarországon, a Covid-19-ellátó intézmények visszahívják a betegeket, sok ismeret van a vírusról, de még nagyon sok mindent fel kell tárni – mondta az országos tisztifőorvos.

Müller szerint nagyon fontos, hogy csak egészséges emberek találkozzanak.

A tél veszélyesebb

A járványnak vannak elsődleges és másodlagos terjedési tényezői – reagált arra a kérdésre Müller Cecília, hogy az időjárási körülmények változása hogyan hat a koronavírus terjedésére. El kell vágni a fertőzés útját azzal, hogy az emberek védettekké válnak. A fertőződés forrása adott, a fertőzöttek a környezetünkben vannak. Amikor a maszkviselésre, a fertőtlenítésre, a kézmosásra hívjuk fel a figyelmet, épp a fertőzési láncot próbáljuk elvágni.Nagy jelentősége lesz majd a védőoltásoknak, amikor a fogékony szervezeteket választjuk le a folyamatról. Ebben reménykedünk. Az időjárás viszont másodlagos tényező, csak “valamilyen” hatással van a terjedésre. Ilyen a zsúfoltság vagy az időjárás is. A járvány légúton, cseppfertőzéssel, érintkezéssel terjed, a tél tehát veszélyesebb. Hogy a koronavírus-járvány szezonális lesz-e, ez csak utólag derül ki – mondta Müller Cecília.

Nyilvánvalóan változik a védelmi képessége a maszknak fizikai hatásra – mondta Müller Cecília.

origo

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Frontin, ami megöli az agyat és az emberi kapcsolatokat

info

Vannak peches emberek! Többek között így magyarázzák a tragédiát, hogy két AstraZeneca védőoltás után került covid-osztályra kétoldali tüdőgyulladással a páciens…

Géza

Ezüst-kolloid – a legerősebb természetes antibiotikum, ami létezik

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!