Image default
Egészség - betegség

130 betegség leküzdésében segíthet a fürjtojás

Az életelixírként és afrodiziákumként emlegetett picinyke tojás oly módon erősíti az immunrendszert, hogy rendszeres fogyasztása mellett számos betegség megelőzhető. Régebben inkább csak az ínyencek fogyasztották, de manapság már egyre gyakrabban jelenik meg a piacok és élelmiszerboltok polcain elérhető áron.

Amellett, hogy egészséges igencsak jól mutat sütve, szendvicsek, köretek díszítőjeként, desszertként habbá verve, és héjában főzve is. Ha a rendes tyúktojást akarjuk pótolni vele, jó, hogyha tudjuk, hogy öt fürjtojás tesz ki egy megszokott nagy tojást. Magyarországon a fürj védett, a tenyésztésre alkalmas madárkák vagy kereskedelem kapható tojás az ún. japánfürjé.

Amennyire kicsi, annyira egészséges is: sok benne a A-, B1-, B2-, C-, D3- és E-vitamin, vas, foszfor és kálium. Szív- és érrendszeri betegek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel kicsi a koleszterintartalma. A szervezet természetes antibiotikuma, a lizozim, amely kis mennyiségben az emberi nyálban is jelen van, is benne rejlik a picinyke pöttyös tojásban. Számos betegségre kúraszerűen ajánlják. Nem írja fel az orvos, de hogyha egy ügyes természetgyógyászhoz keveredünk, minden esélyünk meg van ár, hogy beiktassa kezelésünkbe a fürjtojást is.

Többek közt a következő betegségekre ehetünk rendszeresen fürjtojást: allergiára, idegkimerültségre, emésztőrendszeri betegségekre, immungyengeségre, sugárkezelések után regenerálódásra, asztmára, szívbetegségekre.

A fürjtojásokat hűtőszekrényben tároljuk, majd reggelente éhgyomorra fogyasszuk. Felnőtteknek 4 darabot, gyerekeknek 3—4-et ajánlanak a szakemberek.

A kezelendő problémától függően a kúrát több héten át folytassuk, majd tartsunk egy-két hónap szünetet, és kezdődhet az egész elölről. Az immunrendszer erősítése érdekében és a vérkép javítása céljából 60 tojásos kúra ajánlott. Ha olyan munkahelyen dolgozik, ahol megfeszített a tempó, vagy túl nagy a környezeti stresszhatás, akkor ajánlott rendszeresen fürjtojást fogyasztani, az immunrendszer kordában tartása érdekében.

Forrás: twice.hu

Hasonló hírek

Hányás, hasmenés – bajok a nyaralás alatt

Edit

Még mindig kimutatható az ebola vírusa a skót nővér testében

info

Természetes nyugtató: a tej

Géza