Hirmagazin.eu
Főoldal » 13 ötlet az örömkertészeknek
Otthon, lakberendezés, kert

13 ötlet az örömkertészeknek

A kreatív kialakítás révén izgalmassá tehetjük a kertet és sok régi tárgyat új formájában hasznosíthatjuk.

13 ötlet az örömkertészeknek

 1. A kiszolgált bádog öntözőkanna egykettőre átalakítható szökőkúttá. A működtetéshez szükség van egy elektromos szivattyúra, amit a tóba helyezünk. A vizet a kanna aljára fúrt lyukon keresztül, a szivattyútömlő segítségével felvezetjük az öntözőcső végéig. A vízsugár be és kikapcsolását távirányítással is megoldhatjuk. Télen a szivattyút fagymentes helyen tároljuk.
 2. Az régi kerti szerszámokat (ásó, kapa, stb.) kapudekorációként hasznosíthatjuk. Egy időjárásálló lakkréteggel megelőzhető a további kopás. A kisebb szerszámokat (régi metszőollók, sarlók, stb.) szép fali-dísz lehet egy gardrób akasztókon elhelyezve.
 3. Kicsi ösvény, amely házilag kiöntött mozaikmintás betonlapokból készült, megkönnyíti a gyomlálást az ágyás hátsó részében. Emellett a tarka csempedarabok egész évben színt visznek a kertbe. A járólap vastagsága kb. 4 cm kel legyen, különben hamar eltörik. Aki szereti a friss fűszernövény illatot, úgy építheti meg az ösvényt, hogy burkolóelemek közé beiktat a taposást jól bíró római kamilla, vagy köményillatú kakukkfű szőnyeget.
 4. Az üvegpalackok aljából szép ágyásszegélyt lehet készíteni. Üvegvágóval körbekarcoljuk, majd finom ütögetésekkel leválasztjuk a palack alját, és csiszolóval lesimítjuk a törési felületet.
 5. A rendkívül igénytelen kövirózsa még függőleges helyzetben is szépen fejlődik. A beültetett képkeretet napos falfelületre akasszuk. Kézi permetrózsával rendszeresen öntözzük meg a kövirózsát, mert az eső csak bizonyos széljárás esetén éri a növényeket.
 6. A tűzifa akár a kandallóhoz, akár tűzkosárhoz kell, helyet igényel. A nagy készletet egyszerű raktározás helyet akár a kertkialakításba is bevonhatjuk. A fedett rondella védve van az esőtől, látványos is, sőt némi pihenőt is tarthatunk itt, egy-két ülőalkalmatosság elhelyezése révén.
 7. Ha a teknő kilyukadt, a talicska rozsdásodott, minősítsük át, tegyük ismét hasznossá. Készíthetünk tulipánágyásokat, vagy bármilyen más növényeket ültethetünk bele.
 8. Ha meguntuk a bútorokon lévő porcelán fogantyúkat, lecseréljük, a régit is hasznosíthatjuk a kertben. Egyszerűen csavarjuk rá a bambuszágakra, de számoljunk vele, hogy nem lesz olyan hosszú életű a szabadban, mint a lakásban.
 9. A balkonon használatos virágampolna mellett más lehetőség van arra, hogy a virágokat felsegítsük a magasba. Ilyen például a fára felakasztott beültetett drótkosár. Béleljük ki gyom elleni agrotextillel, ami megakadályozza, hogy a föld kihulljon. A kosár megtartásához erős ágra és kötélre van szükség.
 10. Egy másik megoldás, hogy a cserepeket fa rudakra erősítjük, amit erősen a földbe rögzítettünk, erre kötözgetjük a virággal beültetett cserepeket.
 11. Ha a falétrát lecseréljük alumíniumra, az még nem ok arra, hogy ki is kell dobni. Például a hegyi iszalag vagy bármilyen kúszónövény szívesen fogadja kapaszkodóként, hogy eljusson rajta egy magas fára, amit a növény tavasszal, a virágaival, zöld lombjaival hálál meg. Ha egyszerre több falétra is feleslegessé válik, építhetünk belőlük lugast vagy pergolát. Arra figyeljünk, hogy a létra ne legyen korhadt, mert a kúszó növény súlya alatt összeszakadhat az egész.
 12. Régebben a raklapokat nagyobb mennyiségű áru felhalmozására és szállítására használták. Napjainkban egyre gyakrabban találkozunk vele a dizájnbútorok területén is. Készíthetünk belőle ülőkéket, asztalt, stb. A puhafából készült raklapokat kültéri használat esetén le kell kezelni favédő szerrel.
 13. Ha nincs olyan hely a ház körül, ahová el lehet rejteni szem elől a szemetes kukákat, akkor öntapadós matricákkal tehetjük mutatósabbá azokat. A műanyag kukákra ragaszthatunk bármilyen színes virágot, vagy pedig az egész kukát beboríthatjuk borostyánnal, levendulával, stb.

 

forrás: Szépzöld

 

Hasonló hírek

8 dekortrend, amely nem „öregszik”

info

Ezért önts egy csomag sütőport a mosógépbe! Imádni fogod!

Mazsi

Szórj tojáshéjat a kertbe, és minden gondod megoldódik!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!