Főoldal » 1,2 kilométert úsztak az 5 fokos Balatonban
Életmód hírek

1,2 kilométert úsztak az 5 fokos Balatonban

Szántód — Hogy a Balaton átúszásán több ezren vesznek részt minden nyáron, abban nincs sok meglepő.

… De hogy február 23-án is többtucatnyian vetik magukat az 5 fokos vízbe, az több mint furcsa. Az 1. Téli Balaton-átúszás Szántódról indult tegnap délelőtt, az 1,2 kilométeres táv másik vége Tihany. Elsőnek Pék Dezső (46) úszta le a távot, aki 20 perc 49 másodperc alatt beért a tihanyi kikötőbe.

Grafikánk azt mutatja, honnan hová úsztak a bátor vállalkozók/ GRAFpsd Grafikánk azt mutatja, honnan hová úsztak a bátor vállalkozók/ GRAFpsd

– 2013 óta veszek részt hideg vizes úszásokon, a Balatont pedig már 13-szor átúsztam, de ez most különleges kihívás volt. Az 5 fokos vízben lenni olyan, mintha az ember bőrét 1000 tűvel szurkálnák. Hamar összehúzódnak az izmok, sokkal lassabb lesz a mozgás, a végén pedig már gondolkozni is csak nehezen tudunk – mesélte a Blikknek a bátor úszó.

Dezsőt láthatóan megviselte a húsz perc úszás/ Fotó: Zsolnai PéterDezsőt láthatóan megviselte a húsz perc úszás/ Fotó: Zsolnai Péter

A hideg víz, a nagy szél és az eső miatt az úszók csak egyesével indulhattak, a maximális biztonság érdekében mindegyiküket külön kísérte a vízimentők hajója.

– A mentők folyamatosan kérdésekkel ellenőrzik az úszók állapotát, ugyanis ha a kisagy elkezd kihűlni, a sportoló félrebeszél, ezután pedig hamar akár életveszélyes állapotba is kerülhet – magyarázta lapunknak Nyári Richárd (43), a téli Balaton-átúszás másik indulója, aki volt már 0,6 fokos vízben is.

Az úszókat partot érés után rögtön a melegedősátorba vezetik, ahol óvatos mozgással és sok-sok forró folyadékkal nagyjából fél óra alatt tudják visszahozni testüket a megfelelő állapotba.

Az átfagyott sportolót a melegedőbe kísérték/ Fotó: Zsolnai PéterAz átfagyott sportolót a melegedőbe kísérték/ Fotó: Zsolnai Péter

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Nagy Tévedés vagy a Nagy Ő?

Edit

12 mikrós trükk, melyet mindenképp meg kell ismerned!

Mazsi

Az emberi test 22 titka, ami téged is meg fog lepni

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------