Hirmagazin.eu
Főoldal » 12 gyakori mítosz a szexszel kapcsolatban
18+

12 gyakori mítosz a szexszel kapcsolatban

Nem meglepő, hogy a sztereotípiák által uralt világban meglehetősen gyakoriak a tévhitek és a mítoszok, csaknem az élet minden területén. Még a szexben is „felülünk” ezeknek, pedig számos esetben kiderült már, hogy enyhén szólva félre vagyunk tájékoztatva.

12 mítosz a szexel kapcsolatban

Mindennapjainkban a mítoszok és tévhitek befolyásolják döntéseiket, viselkedésünket és egymáshoz való hozzáállásunkat, kapcsolatainkat. Legtöbbször nem gondolkodunk el azon, hogy vajon igazak-e, amikor újra és újra halljuk őket. Általában azt hisszük, van alapjuk – noha ez sem feltétlen így van.

A szex, a párkapcsolat vitathatatlanul az egyik legtöbbet tárgyalt téma, legyen szó bármely korosztályról – és valljuk be, termékeny talaj a különféle tévhitek szaporodására. Sokszor halljuk, hogy „számít a méret”, vagy hogy „a férfiak mindig akarják a szexet” – ám csak néhányan tudjuk: valójában nincs konkrét bizonyíték a népszerű hiedelmek mögött.

Mégis, szinte biztos, hogy számos, ismert szexszel kapcsolatos tévhitet magunk is elhiszünk. Lássuk, hogy mi mindenben tévedünk.

A görögországi székhelyű, urológiai betegségek tanulmányozásával foglalkozó intézet (Institute for the Study of Urologic Diseases – ISUD) grafikai ábrákon szemléltette, írta le és cáfolta meg a 12 leggyakoribb tévhitet a szex terén. Tartalmukból kiderül, hogy bizony sokszor híján vagyunk a valós információknak.

1.”A pénisz mérete meghatározza a nő élvezetét”

12 mítosz a szexel kapcsolatban

A realitás: egy átlagos hímvessző mérete erektált állapotban 13 centiméter, s csupán a nők 21 százaléka határozta meg a hosszúságot fontos dologként, 32 százalékuknak inkább a kerület mérete volt a lényeges. Csak a hölgyek 1 százaléka szerint nagyon fontos a hosszúság.

2.”A maszturbáció abbamarad, amikor elkezdődik egy párkapcsolat”.

Egy tartós kapcsolatban is maszturbálnak az emberek: a férfiak 85 százaléka, a hölgyek 45 százaléka szerez örömet magának. A férfiak fiatalabb korban gyakrabban, a nők inkább 30 éves koruk után. A maszturbáció egy természetes viselkedés, amelynek nincsenek korhatárai.

3.”A homoszexualitás egy patológiás állapot”

A valóságban a homoszexualitást már 1974 óta nem tartják számon pszichológiai rendellenességként. A népesség 3-7 százaléka homoszexuális. Ez tehát nem egy betegség.

4.”A partner kiválasztása a szexuális teljesítményen múlik”

Tanulmányok sorozata, melyet 37 országban végeztek világszerte, mást mutat: a partner kiválasztásában a hölgyek olyan tulajdonságokat keresnek a férfiban, amely biztosítja a feltételeket a gyerekek felneveléséhez (anyagi háttér, kreativitás, ambíció) – ezek sokkal fontosabbak számára. A férfiak számára pedig olyan tulajdonságok lényegesek, amelyek a termékenységet szimbolizálják (pl. fiatalság). Vagyis a partner kiválasztása alapvetően azon alapul, hogy a felek a gyerekekre gondolnak.

5.”Egy szexuális aktus időtartama legalább 30 perc”

Igazából a behatolás pillanatától az ejakulációig eltelt idő átlagosan 6-10 perc. Az erekciós problémákkal küzdő férfiaknál 3 perc és 1,8 perc átlagosan azoknál, akiknek korai magömlésük van. Vagyis a szexuális aktus valójában 6-8 percig tart.

6.”A férfiak mindig készek a szexre”

A valóságban azok a férfiak, akik úgy hiszik, hogy nekik mindig készen kell állni a szexre, gyakrabban produkálnak erekciós problémákat, mint akik nem hisznek ebben. Nagyon is van olyan, hogy nem érzik szükségét a szexnek, fáradtak, szeretnék először megteremteni partnerükkel a meghittséget, érzelmi kapcsolatot, sokkal erotikusabb környezetre vágynak, vagy nem akarnak hűtlenek lenni.

7.”A szex napi tevékenység a legtöbb pár számára”

A felmérés szerint ez enyhe túlzás, ugyanis a legtöbb pár heti 1-2 alkalommal szexel. 2-3 alkalommal hetente 34 százalékuk szeretkezik, havonta néhányszor a 45 százalékuk, 13 százalékuk évente párszor. 1 százalék mondta, hogy sosem. S csak a párok 7 százaléka szexel 4-szer vagy ennél többször hetente.

8.”A férfinak mindig orgazmushoz kell juttatnia a nőt”

Érdekes, de a hölgyek 85 százaléka, aki orgazmussal kapcsolatos nehézségekről számol be, ennek ellenére állítja, hogy szexuálisan elégedett. A nők számára a legjobb szexuális tapasztalatok az érzelmi összefonódáshoz kapcsolódnak, és nem teljesen az orgazmus okozza őket.

Vagyis nem feltétlen szükséges az orgazmus a szexuális aktus során.

9.”A gyermek születése előnyös a szexuális életre nézve”

A dolog akkor működik, ha a pár igyekszik időt találni az együttlétre. Ugyanis 8 hónappal a szülés után 2 emberből 1 azt állítja, hogy párkapcsolatának minősége „átlagos” vagy „rossz”. Azoknak a száma, aki így írta le kapcsolatát, a gyermek születése előtti 1 százalékról 20-ra emelkedik.

Négy évvel a gyermek születése után pedig a szexuális vágy és kielégültség a pároknál olyan alacsony, mint 6 hónappal a baba világrajöttét követően. A szex gyakorisága kevesebbre csökken, mint havi 1 alkalom. Nagyjából havi 1-2-szer vannak együtt a párok.

10.”A pornográf filmek nézése katasztrofális a kapcsolatra nézve”

Egy tanulmány, mely 8376 személyt szólaltatott meg, éppenséggel azt derítette ki, hogy a pornó közepes gyakoriságú vagy csak időnként történő nézése pozitív hatással van a kapcsolatokra. Növeli a szex gyakoriságát és minőségét, ahogyan a meghittséget is. Párkapcsolatban a férfiak 76, 8 százaléka, a nők 31,6 százaléka néz pornót egyedül, de 44 százalékuk állítja, hogy együtt is filmeznek időnként.

11.”60 éves kor után nincs szexuális aktivitás”

A tévhit ellenére a 60-80 éves korosztályban a férfiak 60-, míg a nők 64 százaléka elégedett a saját szexuális funkcióival. Noha maga a szexuális aktivitás valóban csökken, az elégedettség magas marad. Nincs korhatár a szex élvezetére!

12.”A szexuális problémák főként a férfiaknál gyakoriak”

Ez sem igaz, ugyanis legalább egyszer a férfiak 20-30, a nők 40-50 százaléka szembesült intenzív diszfunkcióval. A szexuális gondokat minden korban okozhatják a kapcsolatban levő problémák, a teljesítménnyel kapcsolatos szorongás, a depresszió, a negatív testkép.

Szervi oka is lehet azonban, különösen 40 éves kor felett: diabétesz mellitus, magas vérnyomás, szívkoszorúér-betegség, magas koleszterinszint, hormonális rendellenességek illetve a gyógyszeres kúra és a műtét.

Forrás: Napidoktor.hu

Hasonló hírek

Szexista őrület terjed a metrón, sikítófrászt kapnak a női utasok

Mazsi

Sokkoló részletek a Hableány kiemeléséről: édesanyja karjaiban találták meg a hatéves kislányt (18+)

Géza

Magyarok is vannak a Tenerifén karantén alá vont szállodában (18+)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------