Image default
Külföld

114 darab NGO segít 1 görög szigeten a bevándorlóknak! – VIDEÓ

Ebből is látszik, mennyire aktuális a Stop Soros. A bevándorlást segítő civil szervezetek gombamód szaporodnak és a valódi civileket igen nehéz megkülönböztetni az üzleti alapokon működő álcivilektől.

114 NGO, azaz egy kormányzathoz sem kapcsolható civil szervezet vett eddig részt 2016-től napjainkig a görögországi Leszbosz szigetén lévő migránsok megsegítésében – írta a görög Protothema alapján a Voiceofeurope.

A Protothema szerint ebben a 114 NGO-ban 7356 önkéntes dolgozik, ami azt is jelenti, hogy egy NGO átlagban 64 fővel vesz részt az akcióban.A megdöbbentő számok akkor derültek ki, amikor a görög parlamentben Charalampos Athanassiou képviselő kérdéseire válaszolt a hajózási és a bevándorlási miniszter.

A két miniszter válaszai világosan jelzik, hogy Görögországban még semmit sem találtak ki az NGO-k tevékenységének felügyeletére. A parlamentben pedig a miniszterek egymásra mutogattak…

A képviselőt később írásban is arról értesítette a hajózási miniszter, hogy ebben kizárólag a bevándorlási minisztérium az illetékes.

A kérdést azért tette fel Athanassiou képviselő a két miniszternek, mert egy hónappal korábban már adatokhoz jutott a Leszboszon működő Moria menekülttáborból. Ők azt állították, hogy a táborban 18 nem kormányzati szervezetet működik a hozzájuk tartozó aktivistákkal együtt.

A miniszterek válaszaiból azonban az derült ki, hogy a bevallott számnál hatszor több NGO vesz részt a segítségnyújtásban!

Hogy miért nevezi “nagy üzletnek” az NGO-k leszboszi működését a Voiceofeurope? Talán azért, mert ha nem az lenne, akkor nem gyűlt volna itt össze 114 NGO. Az igazán érdekes kérdésre, hogy vajon ezeket az NGO-kat kik és mennyivel támogatják – nem ad választ a cikk.

A táborban egyébként valóban siralmas állapotok uralkodnak és rájuk fér mindenfajta segítség. Az alábbi videó a Moria lakóiról készült még 2016-ban, akik azért tiltakoztak, hogy engedjék őket tovább Németország felé…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Bizarr fotó: Senkinek sem hiányzik a fél füle?

info

A legveszélyesebb 5-ös fokozatúra erősödött a Dorian hurrikán, és 300 km/óra sebességgel lecsapott tegnap este – részletek

Géza

A nőket állatként tartják számon (Videó)

info