Hirmagazin.eu
Főoldal » 11 öregedésgátló titok a világ legidősebb orvosától: “Minden reggel megiszok egy pohár narancslevet, amibe beleteszek…”
Életmód hírek

11 öregedésgátló titok a világ legidősebb orvosától: “Minden reggel megiszok egy pohár narancslevet, amibe beleteszek…”

Dr. Shigeaki Hinohara jelenleg 105 éves, és 60 kiló. Életkedve és energiája rendíthetetlen, és ezt a súlyát tartja 30 éves kora óta. Az egészséges életmódban rejlik minden titka.

Nemcsak Japánban, hanem az egész világon ő a legidősebb orvos. Tapasztalatait és életmód tanácsait különböző előadások keretében osztja meg az érdeklődőkkel. Több, mint 150 könyvet írt a témában, melyek közül az egyik legismertebb az 1,2 millió példányban eladott “Hosszú Élet, Jó Élet”. Az alábbiakban mi is megtudhatjuk, hogyan kell élnünk ahhoz, hogy hosszú életűek és egészségesek legyünk.

1. Nem szabad fölöslegesen idegeskedni

Az energia akkor jön, amikor jól érezzük magunk a bőrünkben. Nem az a fontos, hogy mennyit eszünk, és alszunk, hanem az, hogy elégedettek legyünk. Ne szorítsunk magunk korlátok közé, a lényeg, hogy azt tegyük, és együk, ami igazán jól esik.

2. Fontos, hogy szeressük, amit eszünk

Reggelire mindig egy pohár gyümölcslevet iszik, egy kanál olivaolajjal, vagy egy pohár tejet, egy kevés lenmag őrleménnyel, és egy banánt. Ebédre két-három kekszet, egy banánt, és 180 m tejet iszik meg. Ezt mindig az irodájában fogyasztja el. Vacsorára öt napon keresztül halat eszik, a további két napon pedig marhahúst. Körítésnek friss brokkolit vagy salátát, olívaolajjal megöntözve. Elmondása szerint, amikor a munkájára koncentrál, soha nem érzi, hogy éhes lenne.

3. Az orvosok sem tudnak mindent meggyógyítani

Szinte minden idejét és gondolatát leköti a munkája. Bár, hite szerint az orvos sem rendelkezik csodaerővel. A legjobb gyógyító mester az állatoktól kapott energia, és a zene ereje lehet.

4. Lépcsőzzünk minden nap

Az idős férfi szerint elengedhetetlen egy kevés testmozgás, hiszi, hogy ajánlott a lépcsőn közlekedni, még akkor is, ha van lift, sőt, jó az is, ha a csomagjainkat is mi maguk cipeljük. Mindennap kétszer mássza meg a lépcsőket, hogy az izmait kordában tartsa.

5. Ne foglalkozzunk a fájdalommal, inkább szórakozzunk

A fájdalomra az a legjobb megoldás, ha megpróbáljuk jól érezni magunk. Végezzünk olyan dolgokat, melyek szórakoztatnak, örömmel töltenek el.

6. Keressünk egy példaképet, és tűzzük ki célul, hogy nála is jobbak leszünk

Az ő példaképe és hőse a szintén orvos édesapja volt. Azért fontos, hogy legyen egy példaképünk, mert az ösztönözni fog.

7. Készüljünk fel, az élet tele van váratlan eseményekkel

1970-ben letartóztatták, és négy napig egy székhez kötözték a 40 fokos hőségben. Embert próbáló napok voltak, de az egészet megpróbálta úgy szemlélni, mint egy kísérletet, ami mindjárt lejár.

8. Fontos az önkéntes munka

65 éves kora óta heti 18 órát tölt önkéntes munkával. Fontos, hogy az ember soha ne érezze haszontalannak magát.

9, Meg kell tervezni a napot

Mindig megtervezem a következő napomat, sőt akár hónapokra előre tudom, hogy hol kell lennem, mit kell tennem, de a szórakozásról sem mondtam még le. Úgy vélem, hogy senki sem szabadna nyugdíjba menjen, legalábbis nem 65 évesen, hanem jóval később. Nálunk Japánban ezelőtt 125 évvel állapították meg a 65 éves nyugdíj-korhatárt, amikor a várható élettartam 68 év volt. Ma már a japán nők átlag 86, míg a férfiak 80 évet élnek. Az előrejelzések szerint 20 év múlva Japánban 50 ezer, 100 évnél idősebb ember fog élni.

10, Nem szabad megszállottan hajtani a pénzért

Sosem tudjuk, hogy mikor halunk meg, és ezért nem is fogunk semmit sem magunkkal vinni.

11, Meg kell őrizni a normális testsúlyt

Azok az emberek élnek sokáig, fajtól, nemzetiségtől, nemtől függetlenül, akik nincsenek elhízva. Én reggelire egy csésze kávét, egy pohár tejet és narancslét fogyasztok, amibe belekeverek egy kanál olívaolajat, amely nagyon jót tesz a vérereknek és a bőrnek. Ebédre tejet iszom, és pár teasüteményt, de van úgy, hogy semmit, ha sokat kell dolgoznom. Vacsorára párolt zöldségeket, rizst és halat fogyasztok, kéthetente pedig 100 g sovány húst.

+1 A testet nem szabad korlátok közé szorítani

Energia attól lesz, hogy jól érezzük magunkat. Mikor gyerekek voltunk és sokat játszottunk, akkor minden pillanatban boldogok voltunk, még enni és aludni is gyakran elfelejtettünk. Felnőtt korban is jót tenne a játszadozás, a móka, a kacagás, mert ilyenkor testünk és lelkünk kiszabadul a korlátok, kötöttségek közül.

Sajnos Shigeaki Hinohara sem tudta legyőzni a halált, 2017 július 18.-án, elhunyt 🙁 ! De tanácsai ennek ellenére is hasznosak, és megfogandóak!

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Ha az apa nem veszi le ezt a tükröt a falról, miután a lánya meghalt, soha nem fedezte volna fel a titkát

Mazsi

10 csodálatosan szép magyar karácsonyi vers

Géza

Több mint ötvenezer látogató a hétvégi FeHoVá-n

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!