Hirmagazin.eu
Főoldal » 11 magyar egyetem került fel a világranglistára
Tudástár - minden érdekesség

11 magyar egyetem került fel a világranglistára

hirmagazin_2015-08-09_092427

Sajnos a legjobbak közé egyik sem jutott be, de a bővebb listán megtaláljuk őket. A Harvard az első.

A legjobb 800 között öt magyar egyetemet találunk, de a bővebb kétezres listára összesen 11 került fel – írja az Eduline.hu. A magyar felsőoktatási intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt a legjobb: 513. lett. A Debreceni Egyetem az 522., a Semmelweis Egyetem az 591. helyen végzett, tavaly az utóbbi volt előrébb a listán. A Szegedi Tudományegyetem a 648., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a 782. helyig jutott.

A kétezres listára jutott a Pécsi Tudományegyetem (877.), a Pannon Egyetem (1322.), a Szent István Egyetem (1496.), a Közép-európai Egyetem (CEU) az 1630., a Budapesti Corvinus Egyetem az 1727., a Miskolci Egyetem pedig az 1982. helyen végzett.

hirmagazin_2015-08-09_092518

Érdekes megnézni, hogy mi alapján rangsorolták az egyetemeket. A helyezést befolyásolta a 2013-ban publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2011 és 2013 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma – írja az Eduline.

Nagy meglepetések nincsenek egyébként a lista elején, az első húszba csak egy nem angolszász egyetem jutott be, a tokiói. A rangsorban az első a Harvard, a második a Torontói Egyetem, a harmadik az Oxford, a negyedik a Johns Hopkins University, az ötödik pedig Cambridge lett. Íme, a teljes lista.

Forrás: szeretlekmagyaroroszag; Kép: Google. illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Harmincöt éve járt az űrben Farkas Bertalan

info

Nem akarnak lemondani a húsról, a szalonnáról és a kolbászról az európaiak (Videó)

info

Hihetetlen lelet: 100 millió éves békák borostyánban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------