Főoldal » 100 terrorista kezére került bilincs, 900 túszt szabadítottak ki Kamerunban
Külföld

100 terrorista kezére került bilincs, 900 túszt szabadítottak ki Kamerunban

Há­rom­na­pos tá­ma­dás­so­ro­zat­tal si­ke­rült ki­ik­tatni a fegy­ve­re­se­ket az af­ri­kai or­szág­ban. Vesz­tésre áll a Boko Haram.

A kameruni kormányerők letartóztatták a Boko Haram terrorszervezet száz tagját, és kiszabadították több mint kilencszáz foglyukat a kameruni-nigériai határon egy háromnapos terrorellenes bevetés során – közölte Joseph Beti Assomo kameruni védelmi miniszter szerdán. Erről a BBC számolt be híradójában.

Az akcióban a nigériai központú, de az utóbbi időben Kamerunban is támadásokat végrehajtó Boko Haramtól jelentős mennyiségű fegyvert és lőszert is lefoglaltak. A hírekben arra egyelőre nem tértek ki, hogy a kiszabadított túszok között volt-e európai.

Assomo bejelentése előtt, szerdára virradóra két női öngyilkos merénylő Észak-Kamerunban hat embert ragadott magával a halálba.

Egy harmadik női merénylőt katonák öltek meg,

mielőtt működésbe hozhatta volna a testére erősített robbanóanyagot – mondta a kameruni hadsereg egyik parancsnoka. Bár a támadásokat egyelőre nem vállalta egyik szervezet sem, azok emlékeztetnek a Boko Haram korábbi merényleteire.

100 terrorista kezére került bilincs, 900 túszt szabadítottak ki Kamerunban

Ilyen szörnyűségekre képes a Boko Haram (Fotó:MTI/AP/Muhammed Giginyu)

Az iszlamista állam megalapításáért hat éve harcol fegyverrel és terrorakciókkal a Boko Haram. Csád, Niger és Kamerun segítségével a nigériai hadsereg az utóbbi időben visszaszorította a lázadókat. Az állandó támadások miatt széttöredezett csoport ezért a közelmúltban gerilla hadviselésre tért át:falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok és iskolák ellen intézett támadásokat. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport legalább 17 ezer ember halálát okozta eddig a 175 milliós afrikai országban, és 2,5 millióember menekült el otthonából a harcok elől.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Így sétált át az ellenőrzésen a szerelmes gépeltérítő

info

Megfertőződött a koronavírussal egy plébános

Mazsi

Képtelenség Angela Merkellel együtt dolgozni – állítja nagy ellenfele

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------