Főoldal » 10 millió kutya és 4 millió macska végzi évente kínai gyomrokban – most már Kelet-Európában is fogyasztják a hazai specialitásokat..
Állatvilág

10 millió kutya és 4 millió macska végzi évente kínai gyomrokban – most már Kelet-Európában is fogyasztják a hazai specialitásokat..

A dél-kínaiak elsősorban a sertéshús drágulása miatt fokozzák a keresletet – figyelmeztetnek az ázsiai állatvédők.

Bár nagyüzemi húselőállítás nem zajlik Kínában, de a fogyasztást és a kereskedelmet nem tiltja törvény Dél-Kínában. Az illegális kutyatolvajok rettenetes dolgokat művelnek.

Az ázsiai állatvédők (így az AAF, Animals Asia Foundation) szerint az afrikai sertéspestis, a disznóhús hiánya és drágulása vészesen megnövelte a kutyahúsfogyasztást Kínában. Mint a South China Morning Post cikke írja a kínai kutyahúsfogyasztás központjában, a déli Kujlin városában az afrikai sertéspestis nyomán nemcsak a kutya- de a macskahúseladások növekedése is érezhető.

A kínai Kuanghszi tartományban található város rengeteg turistát vonz gyönyörű hegyeivel és folyóival, akiket az sem riaszt el, hogy a városka éttermeiben, piacain, büféiben szinte mindenhol kapható kutyahús, sőt a településen online is rendelhető, illetve szuvenírként is ajánlott a termék.

Érdekesség, hogy egyébként a magyar Hévíz testvérvárosáról van szó. Az idei évben a helyzet csak fokozódott a hentesek szerint – ahogy a kínai lap cikke írja.

Azonban nem arról van szó, hogy azért esznek kutyákat és macskákat, mert elfogyott a sertés, hiszen ehetnének halat, vadat, ami ráadásul sokkal egészségesebb is, mint a kutya, macska vagy házisertés, hanem arról, hogy imádják e két házikedvencünket fazékban látni!

Ezt támasztja alá, hogy több kelet-európai országban működött egy kínai orvos-tudós csoport, akik nagyszámban vásároltak fel kutyákat és macskákat, kutatási tevékenységéhez, azonban amikor ellenőrzést kaptak, a rögtönzött vágóhídon kívül a hatóságok mást nem találtak.

Az esetek nagyobb részében még nem indult eljárás, mert a kínaiak a diplomáciai védettségre hivatkoznak.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ez a büdös állat kergeti őrületbe egész Budapestet

Mazsi

“Hát, szia!” – beszélő macska az internet új sztárja – videó

Kovács Karolina

Főleg cicákat fogadnak örökbe a bécsiek

info