Hirmagazin.eu
Főoldal » 10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja!
Technika, kommunikáció

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja!

Napjainkban alig lehet elképzelni az életet mobiltelefon nélkül. Egy olyan kommunikációs eszközzé vált, amely hírforrás, munkaeszköz, könyv, film, zen, játék és internetelérés egyben. Az akkumulátor persze nagyon gyorsan lemerül és gyakran egy napig sem bírja. Nézd meg, hogy te mivel tudnád befolyásolni a mobilod aksijának merülési sebességét!

Nincs tisztítva a töltő csatlakozó bemenete

Ne felejtsd el rendszeresen tisztítani a mobilodat. Ne csak a képernyőjét törölgesd, hanem a töltő csatlakozási helyét is, mert ide sok helyről beszorulhat szennyeződés. Használj fültisztító pálcikát vagy fogpiszkálót erre a célra.

Világos háttérképet használsz

Sokszor ellenőrizzük a mobilunkat, hogy mennyi az idő vagy kaptunk-e üzenetet vagy emailt, kedvelést. Ilyenkor a háttérkép mindig megjelenik, és ha az világos és színes, az valóban jobban meríti a telefon aksiját. Ezért jobb, ha fekete-fehér hátteret használsz. Ez segít, hogy ne merüljön olyan hamar az okos telefon akkumulátora.

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja! 1

Mindig a kezedben hordod a telefonod

Próbáld meg nem mindig kézben fogni a telefonodat, ha a külső hőmérséklet is magasabb. Emiatt az okos telefon is felmelegszik és a kezed melege még nagyobb esélyt ad a telefon akkumulátorának túlmelegedésére, és ennek következtében a korábbi lemerülésre.

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja! 2

Be van kapcsolva az automatikus képernyőforgatás

Kapcsolja ki az automatikus forgatás funkciót, ha az nem feltétlenül szükséges. Egy speciális érzékelő – gyorsulásmérő – felelős ezen funkcióért, és több energiát fogyaszt.

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja! 3

Háttérprogramok futnak

Az Instagram, Facebook, Messenger és egyéb alkalmazások ellenőrzése után sokan nagyon gyakran egyszerűen csak lezárják a mobilt. Ezek a programok a háttérben való üzemelés során folyamatosan fogyasztják az akkumulátort. Ne felejts el idővel minden nyitott ablakot bezárni.

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja! 4

A képernyő maximális fényerőn

Ha épületen belül vagy, próbáld meg csökkenteni a képernyő fényerejét legalább 30-40% -al. Ez a fénymennyiség általában több, mint elegendő ahhoz, hogy a kijelzőn megjelenő összes információt láthasd. Ezenkívül ez drasztikusan növeli az akkumulátor élettartamát is. Ha a szabadban vagy, akkor se használd a maximális fényerőt, ha nem muszáj.

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja! 5

Rezgőre van állítva a telefon

A vibráló funkció nagymértékben szívja az akkumulátort. Próbáld meg csak akkor használni a helyzet megkívánja. Más esetekben vagy egyen rajta hang, vagy némítsd le.

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja! 6

Nincs beállítva időkorlát a képernyő lezárására

Állíts be egy minimális időtartamot, ami úgy gondolod, hogy ideális neked ahhoz, hogy a mobilod automatikusan lezárjon. Ezzel kevésbé merül majd az akkumulátor, és ha te el is felejtenéd, a telefon majd lezár magától.

Folyamatosan be van kapcsolva a Bluetotth, GPS és Wi-Fi

A GPS, a Bluetooth és a Wi-Fi bekapcsolása miatt az akkumulátor nagyon gyorsan lecsökken. Érdemes kikapcsolni őket, ha aktuálisan nincs szükséged helymeghatározásra vagy adatátvitelre, esetleg hosszabb ideig internetelérésre sincs szükséged.

10 hatékony trükk, hogy a mobilod akkumulátora egy napnál tovább bírja! 7

Soha nincs kikapcsolva a telefon

Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében kapcsold ki a telefont egy éjszakára. Segít az akkumulátor lehűlésében és a hibásodás megelőzésében is.

Forrás: tudasfaja.com

 

Hasonló hírek

Ezzel önmegsemmisítő levelet küldhet

Edit

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

info

Na ezt nézd meg, víznyelő betonút!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------